Aceștia estimează o pierdere economică de până la 53 miliarde de dolari, sumă asemănătoare celei din urma uraganului Sandy din anul 2012, informează AGERPRES. Raportul realizat de grupul Lloyd’s of London sunt luate în calcul două scenarii: un atac informatic al unui furnizor de servicii de tip cloud, care ar provoca pierderi estimate la 53 de miliarde de dolari, şi atacuri asupra sistemelor de operare a calculatoarelor utilizate de un număr mare de companii din întreaga lume, care ar provoca pierderi de 28,7 miliarde de dolari.


“Trebuie să oferim aceste scenarii pentru a ajuta companiile de asigurări să înţeleagă mai bine expunerea lor la riscurile cibernetice, astfel încât să îşi îmbunătăţească managementul portofoliului şi evaluarea riscurilor, să fixeze limite adecvate şi să se extindă, cu încredere, această nouă piaţă de asigurări”, a declarat directorul general de la Lloyd’s of London, Inga Beale.


Costurile economice ale atacului ipotetic asupra furnizorului de servicii cloud ar depăşi cu mult costurile globale de opt miliarde de dolari provocate de virusul WannaCry, care în luna mai s-a răspândit în peste 100 de ţări, susţine compania Cyence.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Aceștia estimează o pierdere economică de până la 53 miliarde de dolari, sumă asemănătoare celei din urma uraganului Sandy din anul 2012, informează AGERPRES. Raportul realizat de grupul Lloyd's of London sunt luate în calcul două scenarii: un atac informatic al unui furnizor de servicii de tip cloud, care...

Preluat de la EVZ