Terheș a declarat că un astfel de caz a existat și în SUA, iar pe baza declarației șefei DNA, orice avocat poate să ceară revizuirea unor sentințe date în dosare.

„Cred că orice avocat care dorește sa apere clientul ar putea folosi afirmatia șefei DNA pentru a putea discredita toate înregistrările făcute în cazul clientului pe care îl apără. Și știu cazuri similare și în SUA, unde un oficial a ieșit și a vorbit despre anumite probe sau moduri de a aborda anumite lucruri ca fiind compromise sau inexacte și afirmațiile sale au fost folosite în instanță. S-a inoculat în mintea juraților faptul că dovada respectivă nu ar fi credibilă și a fost scoasă din proces.”

„În cazul de față sunt oameni în România trimiși în judecată, judecați, condamnați pe baza unor interceptări. Eu dacă aș fi avocat și aș avea client care a fost deja condamnat, aș cere revizuirea cazului.”

„Procurorul șef al DNA admite public că există programe care pot genera voce, nu numai cu vocea persoanei, dar și cu accentul ei. Gândiți-vă că, doamna Kovesi e din Ardeal, ca mine și noi ardelenii avem un accent care rămâne orice ai face. Gândiți-vă cam cât de deștept este un astfel de program dacă poate genera voce cu accent.”

„Procurorul șef al DNA spune că există programe care pot genera vocea, nu doar anumite cuvinte ci și accentul persoanei din înregistrare. Imaginați-vă cum se poate reproduce o voce cu accent ardelenesc”, a declarat Terheș, la România TV.

Declarația șefei DNA care poate ARUNCA în AER sute de DOSARE. Avocații ar putea S-O CHEME pe Kovesi ca MARTOR. Sfârșitul DEFINITIV al unui tip de PROBE?

Într-o postare publicată pe Facebook, Chris Terheș a spus că „Kovesi a aruncat in aer toate interceptarile din dosarele penale. Poate fara sa isi dea seama, Kovesi a compromis toate dosarele penale cu interceptari, admitand in interviul pe care l-a oferit ziare.com ca exista programe care pot genera cuvinte spuse EXACT cu vocea unei persoane, care apoi pot fi inserate intr-un discurs al acelei persoane pentru a-l incrimina”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Terheș a declarat că un astfel de caz a existat și în SUA, iar pe baza declarației șefei DNA, orice avocat poate să ceară revizuirea unor sentințe date în dosare.„Cred că orice avocat care dorește sa apere clientul ar putea folosi afirmatia șefei DNA pentru a putea discredita toate...

Preluat de la EVZ