Anterior întâlnirii de la Guvern, Tudose dă raportul săptămânal la Parlament liderilor coaliţiei de guvernământ, Liviu Dragnea și Călin Popscu Tăriceanu. La ședință va fi făcută evaluarea săptămânală a activităţii Executivului. Pe agenda discuţiilor sunt şi subiectul impozitului pe cifra de afaceri, după declaraţii contradictorii ale prim-ministrului şi președintelui PSD, dar şi cel al apropiatei rectificări bugetare.

Şedinţa coaliţiei va începe la ora 12.00, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Este a doua întâlnire de la instalarea Guvernului Tudose, când a fost decis că, în măsura posibilităţilor, liderii coaliţiei se vor întâlni săptămânal pentru a evalua activitatea Executivului. Precedenta reuniune a avut loc săptămâna trecută.

Luni se va discuta şi despre impozitul pe cifra de afaceri, după declaraţiile contradictorii ale lui Mihai Tudose şi Liviu Dragnea pe acest subiect. Tudose afirma, după discuţiile avute la Bruxelles, că acest impozit nu va mai fi aplicat.

„Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a anunțat premierul.

Liviu Dragnea a spus, vineri, că nu vrea să comenteze declaraţiile lui Mhai Tudose pe tema retragerii iniţiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerând că şeful Executivului, când vorbeşte, „ştie ce vorbeşte” şi este rezultatul unei analize.

„Nu ştiu ce a declarat premierul şi nu vreau să comentez, că pot fi nuanţe”, a explicat Dragnea, întrebat despre declaraţiile lui Tudose.

El a precizat că Tudose ştie despre ce vorbeşte şi totul este bazat pe analize.

„Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie şe vorbeşte. Dacă face o afirmaţie înseamnă că e bazată pe o analiză”, a concluzionat liderul PSD.

Dragnea a adăugat că analizele pe acest subiect nu sunt încă definitivate.

O altă temă pe ordinea de zi a ședinței coaliției de guvernare este rectificarea bugetară, pregătită de Guvern pentru această vară.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Anterior întâlnirii de la Guvern, Tudose dă raportul săptămânal la Parlament liderilor coaliţiei de guvernământ, Liviu Dragnea și Călin Popscu Tăriceanu. La ședință va fi făcută evaluarea săptămânală a activităţii Executivului. Pe agenda discuţiilor sunt şi subiectul impozitului pe cifra de afaceri, după declaraţii contradictorii ale prim-ministrului şi președintelui PSD, dar...

Preluat de la EVZ