„S-a stabilit ca toţi membrii Cabinetului care au tangenţă pe diverse proiecte cu Comisia Europeană, cel puţin până la sfârşitul lunii, să facă o vizită la omologii lor şi dus până la vârf, la preşedinte sau vicepreşedinte, pentru a explica proiectele, pentru a lua chiar şi consultanţă acolo unde este cazul”, a declarat Tudose după şedinţa coaliţiei de la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres

Șeful Executivului a adăugat că România va implementa Directiva UE privind plata impozitului în ţara unde se face profitul, ca o măsură compensatorie pentru renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri, scopul fiind de a evita diminuarea bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuţiilor. 

Mihai Tudose a explicat că ideea impozitului pe cifra de afaceri a fost abandonată, dar ideea ca firmele care încearcă să evite taxarea să plătească nu va fi abandonată.

„În programul de guvernare (impozitul pe cifra de afaceri – n.r.) a fost spus nu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiţi actori economici pur şi simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieşit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo”, a explicat primul-ministru.

Mihai Tudose a afirmat că una dintre soluţii este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva „diminuării fără just temei a bazei de impozitare”, şi care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„S-a stabilit ca toţi membrii Cabinetului care au tangenţă pe diverse proiecte cu Comisia Europeană, cel puţin până la sfârşitul lunii, să facă o vizită la omologii lor şi dus până la vârf, la preşedinte sau vicepreşedinte, pentru a explica proiectele, pentru a lua chiar şi consultanţă acolo unde...

Preluat de la EVZ