Aceasta este prima vizită a unui lider israelian în Ungaria de la căderea comunismului în 1989. 

Netanyahu are programă mâine o întrevedere cu Viktor Orban, pentru ca miercuri să participe la o reuniune cu prim-miniştrii ceh, slovac şi polonez în capitala Ungariei.

Ei îi vor prezenta liderului israelian viziunea grupului de la Vișegrad cu privire la lupta împotriva imigrației în UE și doresc să-și declare solidaritatea cu preşedintele american, Donald Trump. 

Vizita lui Benjamin Netanyahu în Ungaria a fost precedată de o vie polemică cu comunitatea evreilor din această ţară, care numără aproximativ 100.000 de persoane.

Aceștia au acuzat guvernul Orban că stârneşte antisemitismul cu o nouă campanie declanşată împotriva lui George Soros, evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA și al cărui chip a apărut pe afişe timp de cincisprezece zile în întreaga ţară, pentru a denunţa presupusele sale acţiuni în favoarea imigraţiei. 

Viktor Orban l-a numit pe omul de afaceri american drept principalul inamic al Ungariei şi a lansat o serie de acţiuni pentru a-l discredita. Suporterii lui Soros susțin omul de afaceri promovează o societate liberală şi progresistă sprijinind multe ONG-uri, în timp ce susținătorii lui Orban îl califică drept un agitator ce încearcă să destabilizeze guvernele cu ajutorul miliardelor sale de dolari. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Aceasta este prima vizită a unui lider israelian în Ungaria de la căderea comunismului în 1989. Netanyahu are programă mâine o întrevedere cu Viktor Orban, pentru ca miercuri să participe la o reuniune cu prim-miniştrii ceh, slovac şi polonez în capitala Ungariei.Ei îi vor prezenta liderului israelian viziunea grupului de...

Preluat de la EVZ