loading…

Șoferii disciplinați, care nu au parte de incidente în trafic, vor fi recompensați cu reduceri de până la 50% din prețul poliței RCA.

În schimb, conducătorii auto agresivi, care provoacă frecvent accidente, vor plăti cu până la 180% mai mult pentru asigurarea obligatorie. Acestea sunt printre cele mai importante aspecte prevăzute în noua Lege RCA, ale cărei norme de aplicare au fost convenite în sfârșit de toate părțile implicate, notează antena3.ro.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară, cei ai societăților de asigurări, ai transportatorilor, ai service-urilor auto și cei ai asociațiilor pentru protecția consumatorilor au avut o nouă rundă de negocieri privind normele de aplicare a Legii RCA, care a fost adoptată săptămâna trecută.

Toate părțile implicate au anunțat că este cea mai bună lege privind asigurările civile obligatorii, din ultimii 27 de ani.

Principalii beneficiari ai noii legi vor fi șoferi disciplinați. 

Pentru ca legea RCA să fie “perfectă” este nevoie de crearea unei baze comune între toate instituțiile implicate. Noile norme au ca scop rezolvarea într-un mod cât mai civilizat a incidentelor din trafic, iar reprezentanții companiilor de transporturi s-au declarat mulțumiți de rezultatele egocierilor.

Legea RCA a intrat în vigoare la 12 iulie, dar încă nu are normele de aplicare, proiectul acestora fiind în dezbatere publică. Președintele ASF susține că legea va putea fi aplicată de la începutul lunii august. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/soferii-cuminti-recompensati-la-rca-polita-de-asigurare-va-fi-cu-pana-la-50-mai-ieftina-pentru-ei-40153.jpghttp://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/soferii-cuminti-recompensati-la-rca-polita-de-asigurare-va-fi-cu-pana-la-50-mai-ieftina-pentru-ei-40153-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv