Locuitorii orașului se plâng că ar fi marginalizați de guvernul saudit condus de sunniți, dar autoritățile de la Riad neagă acest lucru.

Activiștii, care scriu pe site-uri ale comunității și care folosesc rețelele de socializare, afirmă că trei localnici și doi lucrători străini au murit de la începutul operațiunii de securitate, miercuri, când o coloană de vehicule blindate a intrat în Awamiya.

Începând cu luna mai, lucrătorii s-au ocupat și de dărâmarea unor imobile din vechiul cartier al-Musawara, de peste 200 de ani. Oficialii susțin că au decis acest lucru pentru a-i lipsi pe militanți de locuri în care s-ar putea ascunde.

Mai mulți polițiști au fost uciși în atacurile militanților de când a început respectivul proiect de demolare.

Odată cu intrarea forțelor de securitate în oraș, locuitorii susțin că au auzit multe schimburi de focuri și explozii.

Nu a fost imediat clar dacă persoanele căutate de către autorități au răspuns tot cu foc armat forțelor de securitate.

 

Activiști din zonă au postat fotografii ale mai multor persoane despre care au spus că au fost atacate, inclusiv ale unor morți. Alte persoane au fost rănite, dar nu au apărut imediat cifre exacte, în acest sens.

Cei trei localnici uciși au fost identificați ca Mohsen al-Awjami, Mohammed al-Faraj și Hussein Abu Abdullah, fără a se da detalii cu privire la muncitorii străini uciși.

Conducerea Spitalului Central din regiunea Qatif a refuzat să comenteze situația când a fost contactată telefonic, reprezentanții instituției spunând că nu sunt autorizați să vorbească cu reprezentanții mass-media.

Activiștii au postat o altă imagine a unui decedat, identificat doar ca ”Faraj”, un bărbat tânăr, cu barbă, aflat pe un drum întunecat. Alături de el, se putea vedea o gaură în pământ, făcută probabil de proiectilul care l-a ucis.

Autenticitatea postării nu a putut fi verificată.

Autoritățile susțin că militanții din zonă se fac vinovați de un val de atacuri asupra forțelor de securitate și de o campanie de intimidare a șiiților locali, aceștia din urmă fiind acuzați de cooperare cu autoritățile saudite.(Almasdar News)

rootstireaActualitate/Esential
Locuitorii orașului se plâng că ar fi marginalizați de guvernul saudit condus de sunniți, dar autoritățile de la Riad neagă acest lucru.Activiștii, care scriu pe site-uri ale comunității și care folosesc rețelele de socializare, afirmă că trei localnici și doi lucrători străini au murit de la începutul operațiunii de...

Preluat de la EVZ