Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor amenință cu proteste și acțiuni în justiție, precizând că angajații vor refuza efectuarea de ore suplimentare. Sindicaliștii susțin că șefii din ANM și Ministerul Justiției refuză dialogul pentru rezolvarea problemelor din închisori.

“Începem cu o campanie de informare a publicului în legătură cu prea multele probleme ale sistemului penitenciar și inexistenta implicare a șefilor de la justiție și penitenciare, continuăm cu acțiuni administrative și în justiție pentru a apăra și promova drepturile și interesele angajaților din penitenciare. Între timp, facem proteste în fața penitenciarelor, a ANP și a MJ, așa cum am mai făcut. Nu ne oprim aici. Îi lovim și acolo unde-i doare mai mult decât la imagine, refuzăm să mai facem ore suplimentare și alte atribuții decât cele specifice funcțiilor ocupate”, anunță FSANP pe site-ul federației.

Sindicaliștii susțin că rămân deschiși dialogului.

Într-un comunicat transmis vineri, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susținea că Guvernul blochează investițiile în infrastructura penitenciarelor, “crescând deficitul de personal și impunând modificări de legislație fără o minimă evaluare prealabilă de impact.”

“Însuși ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, se dovedeste a fi neinteresat de rezolvarea problemelor din penitenciare, în ciuda faptului că organizațiile sindicale din penitenciare i-au semnalat în repetate rânduri situația extrem de dificilă. Conform Ministerului Finanțelor Publice, Guvernul se pregătește să ciuntească încă o dată bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetară, în condițiile în care în anul 2017, bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei față de anul precedent, în pofida repetatelor declarații politice îngrijorate de condițiile din penitenciare”, transmit sindicaliștii.

Sindicatul susține că Guvernul întârzie demararea lucrărilor de investiții în închisori, suspendând și ocuparea funcțiilor vacante.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicatele-din-administratia-nationala-a-penitenciarelor-ameninta-cu-proteste-angajatii-vor-refuza-efectuarea-de-ore-suplimentare-40616.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sindicatele-din-administratia-nationala-a-penitenciarelor-ameninta-cu-proteste-angajatii-vor-refuza-efectuarea-de-ore-suplimentare-40616-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv