Conform legislației actuale o persoană care s-a pensionat în 2016, când s-a pensionat, a avut o pensie de 20.924, în acest an, datorită modificării legii salarizării, are 22.023 de lei.

”Avem de gând să dăm o ordonanță săptămâna viitoare. După apariția legii salarizării, dacă nu corectăm, vom ajunge într-o situație foarte neplăcută de la anul. Economia nu poate să susțină astfel de pensii.

Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Cine are 22.000 de lei, rămâne cu 22.000. Pensia media la MAI e 3.500 de lei, la MAPN e de 3.000. Pensia medie în România e de un pic peste 900 de lei, sub punctul de pensie. Termenul de intrare în vigoare a OUG va fi 15 septembrie. Cine vrea să iasă la pensie, va putea să iasă. Nu li se mai actualizează pensiile în raport cu cei în activitate. Vor crește doar cu rata inflației.

În luna octombrie o să avem legea pensiilor, care va fi ca în programul de guvernare. Această OUG se referă la toate pensiile speciale, nu doar la militari, ci și la parlamentari. Nu tăiem pensii, dar trebuie o decizie referitoare la actualizare.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Conform legislației actuale o persoană care s-a pensionat în 2016, când s-a pensionat, a avut o pensie de 20.924, în acest an, datorită modificării legii salarizării, are 22.023 de lei.”Avem de gând să dăm o ordonanță săptămâna viitoare. După apariția legii salarizării, dacă nu corectăm, vom ajunge într-o situație...

Preluat de la EVZ