Iată ce a scris Sebastian Bodu: “La microfon, Cristi Vasilică Danileț, judecător la Tribunalul Cluj. Fost membru CSM. După roba de judecător, îmbracă, în weekend, tricoul cu cur-cubeu.

Art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al magistraților: “Judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze imparțialitatea lor”. Oare inculpații care compar în fața judecătorului Danileț nu ar putea să caute bunăvoință îmbrăcând un tricou similar? Plus niște pene colorate pe spate?

Art. 17 alin. (1): “Judecătorii și procurorii sunt datori să se abțină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcție și societate”. Oare cum îl privesc justițiabilii din sala de judecată pe judecătorul Danileț, având în minte imaginea lui scremându-se la un microfon?”

În replica, Cristi Danileţ a revenit cu o postare: “Văd că sunt unii care aduna poze cu mine, de la cele din studentie până la cele de ieri. Le înțeleg preocuparea bolnavă și îi asigur că invers nu e valabil.
Și dacă tot le-a plăcut tricoul meu de la concertul de ieri, le recomand să facă un drum in Londra, la studioul de pe Abbey Road.”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Iată ce a scris Sebastian Bodu: 'La microfon, Cristi Vasilică Danileț, judecător la Tribunalul Cluj. Fost membru CSM. După roba de judecător, îmbracă, în weekend, tricoul cu cur-cubeu.Art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al magistraților: 'Judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau...

Preluat de la EVZ