Pepper, un robot umanoid dezvoltat de SoftBank Robotics, a preluat mai multe locuri de muncă de când a fost lansat, în urmă cu doi ani. Anunțat ca primul robot capabil să citească emoțiile umane, Pepper a fost trimis la bănci, restaurante și instituțiile de îngrijire medicală, unde acționează ca un recepționer, identificând vizitatorii cu software-ul de recunoaștere a feței, oferind informații sau pur și simplu discutând cu oamenii. Dar creatorii lui Pepper au venit recent cu un alt loc de muncă pentru robotul cu ochii mari – preotul budist pentru clienții care doresc să reducă costurile funerare.

Nissei Eco, o companie care a fost implicată în activitatățile funerare începând cu anul 2000, a lansat recent o nouă campanie destinată clienților care vor să economisească bani, care au de gând să aibă un robot care să cânte mantre și să recite sutre, în locul unui preot uman.  Oferta este destul de atractivă, deoarece serviciul funerar efectuat de robotul Buddhist Pepper este la un preț de doar 460 de dolari, mult mai ieftin decât o face un adevărat preot.

Nissei Eco are roboții budiști care poartă îmbrăcăminte tradițională de preoți, dar recunoaște că serviciul lor este destinat în primul rând clienților care sunt în căutarea unor alternative mai ieftine la ritualurile tradiționale asociate cu moartea. Acest demers se pare că face parte dintr-o campanie pe scară largă de a aduce inovația într-o industrie care se străduiește să se adapteze la schimbare.

Roboții budiști vor fi prezentați la Expoziția Internațională din Tokyo, unde sute de afaceri legate de înmormântare se reunesc în fiecare an pentru a afișa cele mai recente produse și servicii. Nissei susține că alternativa la preoții umani va fi vedeta spectacolului.

Ca și cum înmormântarea nu ar fi fost destul de dureroasă, acum avem roboți fără emoție care să facă ultimele ritualuri pentru oameni. Este greu de imaginat ce urmează.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/preot-robot.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/preot-robot-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pepper, un robot umanoid dezvoltat de SoftBank Robotics, a preluat mai multe locuri de muncă de când a fost lansat, în urmă cu doi ani. Anunțat ca primul robot capabil să citească emoțiile umane, Pepper a fost trimis la bănci, restaurante și instituțiile de îngrijire medicală, unde acționează ca...

Preluat de la EVZ