Florin Călinescu într-o nouă postare video pe contul personal de socializare, trece în revistă câteva aspecte din politica internă şi cea internaţională. Dar cel mai mult l-a înfuriat programul de guvernare al lui Liviu Dragnea şi bătaia de joc în ceea ce priveşte mărirea de salarii cu procente imense, celor care îi sunt credincioşi.

“Nu puteam să mă abtin să nu fac un pic de politică internaţională”  a spus Călinescu “nu putem să fim supăraţi tot timpul pe ai noştri, după cum vedem e o invazie de lideri mondiali cu o calitate cel puţin populară, am văzut-o pe  păuşa Melania, pe tocuri, la inundaţii (…) Apoi, Macron care s-a simţit bine la noi, a fost pe la Muzeul Satului.. bun şi muzeul, dar, dacă după 100 de ani ii arătăm  doar Muzeul Satului şi ăla îţi dă comanda pentru industria lui, se pare că nu stăm numai în poziţia oaie, stăm şi în poziţia capră”.

Actorul continuă: “Franţa să nu uite că, totusi, chiar dacă nu le-ar veni să creadă,  Micul Paris nu a fost numit după vreo altă localitate, da? Dar, în sfârşit nu mi-aş dori ca Bucureştiul să devină Marele Paris, pentru că aţi văzut ce se întâmplă acolo. Mi-aş dori să redevină cu adevărat Bucureştiul ce a fost cândava, nicidecum  Micul sau Marele Paris, nu-mi trebuie această poveste”.

Trecând la politica internă, Călinescu a spus: “După 27  de ani de nefăcut nimic, decât de vândut totul, am ajuns la concluzia că, via Teleorman, trebuie să facem o Companie Naţională de Investiţii. Dacă se apucăm acum de autostrăzi, de investiţii, de industrie să zicem că e bine pentru noi (…). Dar, să vedem ce înseamnă acestă Companie Suverană, unde se spune că se munceşte atât de greu, în condiţii atât de aspre pentru bunăstarea tării şi, potrivit doamnei Sevil Shhaideh,  vrea să mărească cu 75% salariile angaţilor care se ocupă de Programul Național de Dezvoltare. Cu 75%!!!.  Păi, dacă ar avea  deja 1 milion salariu, s-ar duce la 75 de milioane. Vă daţi seama ce se întâmplă acolo ? Da, autostrăzile au fost terminate, străzile gata, şcolile o duc bine, cultura, sănătatea… măcar o aripa de spital să termine. Mi se pare ceva de-o greaţă că nici o vodkă nu poate să ţi-o taie”, a comentat celebrul actor.

“Eu cred că în programul tău, Liviulică, pe care numai tu îl ştii, dar l-ai anunţat, şi-l avem şi noi notat şi din care n-ai făcut nimic, vrei decât să creşti nişte salarii pe la bugetari, nişte pensii, conştient că ăştia or să te voteze iar. Dar nu poţi face tot numai în numele celor câteva milioane care te-au votat, mai lasă pe borcan puţin, că nu strică”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Florin Călinescu într-o nouă postare video pe contul personal de socializare, trece în revistă câteva aspecte din politica internă şi cea internaţională. Dar cel mai mult l-a înfuriat programul de guvernare al lui Liviu Dragnea şi bătaia de joc în ceea ce priveşte mărirea de salarii cu procente imense,...

Preluat de la EVZ