Cu cîteva zile în urmă a fost convocat la DNA Sorin Grindeanu, fost premier al României. Toți trei au fost convocați ca martori. Toți trei au fost convocați – și acesta e un lucru important, capital pentru dibuirea afacerii – pe ușa din față, după ce în prealabil presa a fost avertizată. Campania de denunțare a Terorii instituite de Binom în ultimii zece ani a deosebit printre altele folosirea DNA sub conducerea Codruței Kovesi pentru transformarea luptei împotriva corupției într-un prilej de răfuieli politico-mafiote.

DNA – Departamentul Juridic al Cancerului democrației românești care a fost și este SRI – n-a fost și nu este o instituție menită a demantela structurile mafiote ale Corupției, a investiga jaful infinit la care a fost supusă postdecembrist România, transformîndo în cea mai săracă colonie a Uniunii Europene.

DNA a fost și este o instituție eminamente politică, un timp bulanul SRIFlorian Coldea, în prezent bulanul SRL – Codruța Kovesi.

Că DNA nu are nimic comun cu justiția, cu eradicarea corupției ne-au dovedit-o și ne-o dovedesc în continuare preocupările ieșite din comun pentru manipularea stalinistă a românilor. Convocarea la DNA cu larma mediatică a trei mari politicieni ai României e un fapt ieșit din comun. Acest fapt nu poate să nu fie lămurit opiniei publice. Cel puțin în America, țara reprezentată din nenorocire la noi de Hans Klemm, Înaltul Protector al Codruței Kovesi, toate instituțiile de forță sunt conștiente că trebuie să dea seamă opiniei publice de acțiunile ieșite din comun.

Era normal, era corect, era de bun simț, era democratic, era constituțional ca DNA să dea un comunicat prin care, fără a impieta asupra mersului anchetei, să lămurească opinia publică de ce au fost convocate ca martori trei personalități ale vieții noastre publice.

Nu numai pentru că aceste personalități au dreptul prin statura lor publică la explicații pentru a nu lăsa loc interpretărilor, dar și pentru că e vorba de un fapt cu mari semnificații politice. Într-o țară supusă zvonurilor pe post de știri și teoriilor conspirației pe post de analize, convocarea fie și ca martori a unor personalități ale scenei politice dă naștere la tot felul de presupuneri deloc favorabile personalităților respective.

De ce n-a comunicat nimic opiniei publice DNA? Divizia Presă a Binomului, prin nimic afectată de plecarea lui Florian Coldea, a susținut că e vorba de secretul care trebuie să protejeze o anchetă. O minciună.

Dacă voia să protejeze secretul investigației, DNA îi convoca pe cei fără să știe presa, cum au făcut cu mulți alții pînă acum. DNA nu numai că nu s-a străduit să contracareze publicitatea în jurul chemării, dar mai mult a depus serioase eforturi pentru a o publicita.

În situații mult mai simple, DNA s-a grăbit să dea un Comunicat prin care s-au adus lămuriri despre Dosarul deschis. Nu văd cum ar fi afectat mersul anchetei un Comunicat în care s-ar fi arătat ce caz investighează procurorii. S-au deschis în postdecembrism și se deschid dosare pentru crime misterioase. Dacă se anunță că s-a deschis dosar înseamnă că suspectul află despre asta din Comunicatele Parchetului?

O simplă analiză ce arată că manevra diversionistă a DNA a urmărit:

1. Contracararea Scandalului produs de dezvăluirile lui Daniel Dragomir, dezvăluiri care, deși se vor limitate la SRI era Coldea, nu pot să nu afecteze grav și SRI de acum, care nu dă nici un semn că s-a schimbat față de epoca zisă și apusă.
2. O lovitură politică, dată mai întîi lui Ludovic Orban (imediat au apărut speculații că liderul PNL are un nou dosar la DNA) și lui Victor Ponta mai apoi prin adîncirea credinței că fostul premier a devenit un simplu delator al lui Liviu Dragnea.

O astfel de lovitură poate fi mult mai gravă pentru Victor Ponta decît chiar deschiderea unui nou dosar. Din nefericire, Victor Ponta n-a fost și nu e conștient de pericolul mortal al acestei diversiuni.

Înainte de emisiunea de luni seara, de la TVR, i-am atras atenția asupra acestui pericol. Mi-a răspuns descumpănitor pentru un politician care știe ce înseamnă imaginea creată diversionist: Nu-mi pasă, cîtă vreme nu e adevărat. Interviul dat de Victor Ponta lui Ionuț Cristache la România9 de la TVR, luni seara, a lămurit, cred, misterul convocării fostului premier la DNA.

Din cele spuse de Victor Ponta, dar mai ales din cele doar sugerate, am reținut următoarele: Domnia sa a fost convocat la Parchet ca martor în dosarul Tel Drum. Un dosar deschis ( țineți-vă bine, dacă n-ați aflat pînă acum de șmecheria cu dosarele puse la dospit de Binom pentru a le folosi în interese politico- mafiote atunci cînd sună clopoțelul diversiunii!) în 2014. Deschis în 2014 și lăsat la dospit timp de trei ani!

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Cu cîteva zile în urmă a fost convocat la DNA Sorin Grindeanu, fost premier al României. Toți trei au fost convocați ca martori. Toți trei au fost convocați – și acesta e un lucru important, capital pentru dibuirea afacerii – pe ușa din față, după ce în prealabil presa...

Preluat de la EVZ