„Personal mă interesează foarte mult şi sunt foarte implicat. Eu cred că România trebuie şi poate să ajute Republica Moldova şi asta independent de abordările unor politicieni moldoveni care trebuie să se obişnuiască cu poziţia pe care o ocupă. Eu cred că moldovenii merită întreaga atenţie a României şi vă felicit domnule premier fiindcă dumneavoastră aţi reuşit în aceste vremuri complicate să conduceţi Guvernul într-un fel care vă face cinste”, a spus şeful statului, în debutul întâlnirii cu premierul Republicii Moldova, care a avut loc în marja reuniunii Adunării Generale a ONU, potrivit agerpres.ro.

Iohannis a precizat că a avut multe discuţii cu privire la Republica Moldova şi a arătat că este adeptul programelor de ajutorare a acestei ţări.

„Despre a treia tranşă a împrumutului care este în discuţie acum am avut discuţii. Eu cred că se poate acorda această tranşă. Personal, aştept şi cu siguranţă aţi pregătit un răspuns instituţional cu câteva reforme care vor fi continuate sau lansate. Cert este că în acest fel poate România să ajute Republica Moldova, în sensul să-i ajutăm pe moldoveni pentru că despre asta vorbim şi aşa cum sunt construite programele cu care venim noi în Moldova credem că este foarte important şi această strategie am stabilit-o la nivel de CSAT. Este foarte important să ajutăm Moldova instituţional, nu credem că este important să ajutăm anumiţi politicieni, ci este important să ajutăm statul moldovean, cetăţenii şi instituţiile moldovene şi pentru mine este foarte important să ajutăm instituţiile moldovene care au nevoie de reformă şi ştiţi mai bine ca mine ce instituţii au nevoie de o reformă mai mică şi o reformă profundă, însă am toată convingerea că lucrurile vor merge spre mai bine”, a susţinut şeful statului.

Premierul moldovean a mulţumit României pentru sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova, menţionând, printre altele, reparaţia şi construcţia grădiniţelor.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Personal mă interesează foarte mult şi sunt foarte implicat. Eu cred că România trebuie şi poate să ajute Republica Moldova şi asta independent de abordările unor politicieni moldoveni care trebuie să se obişnuiască cu poziţia pe care o ocupă. Eu cred că moldovenii merită întreaga atenţie a României şi...

Preluat de la EVZ