Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia în care trebuie interpretate aceste atacuri.”

O cheie gravă, frază scrisă/rostită cu morga generalului de informații care știe tot, dar nu spune nimic pentru că respectă regula de aur.

Cuvinte pompoase, sugestia amenințării externe, cu referire (in)directă la propaganda Kremlinului ale cărei planuri vizează destabilizarea României.

După cum spuneam, mie îmi sună a disperare. Disperarea celui care vede cum se prăbușește eșafodajul de frică pe care l-a construit cu atâta trudă, cum oameni care erau înspăimântați de forța cuplului Coldea – Kovesi încep să vorbească.

Nu mai departe de acum câteva zile, Dinu Pescariu lansa o afirmație explicită, spunând că poate se va hotărî la un moment dat să vorbească despre cum s-a desfășurat cu adevărat ancheta în dosarul Microsoft. Asta ca să dau doar un singur exemplu, despre care știu că îl vizează (și) pe Florian Coldea.

Că este o strategie puțin mai amplă mi-a dovedit și reacția promptă a lui Dan Tapalagă, unul din jurnaliștii nominalizați de col. SRI Daniel Dragomir ca fiind printre persoanele folosite de Florian Coldea pentru propagarea unor informații. Am citit un editorial prin care ni se atrăgea atenția că asistăm la o frăgezire a României, numai bună să devină victimă poftei de neostoit a vecinului războinic de la Est.

Nu neg posibilitatea ca rușii să profite de situația de dezordine instituțională care începe să domine politica româ- nească. Ba chiar sunt de acord cu editorialul lui Dan Tapalagă. Numai că eu am o cu totul altă abordare. E o combinație autohtonă, pigmentată cu mulți bani și dorință de putere. O să vin doar cu câteva exemple.

Nu cred că rușii l-au inventat pe celebrul procuror Portocală, ale cărui dosare și înregistrări au transformat munca DNA într-un vodevil cu priză la public, de nu știi dacă trebuie să fii de partea procurorului îndrăgostit și gelos. Sau de partea notăriței Andreea care-și apăra onoarea cu ajutorul fratelui și tatălui.

În același spirit, nu cred că strategii de la Kremlin au convins judecă- tori să achite persoane publice acuzate de corupție, au restituit rechizitorii, au falsificat probe sau au hipnotizat-o pe Kovesi ca să amenințe un inspector pus de CSM să-i verifice capacitatea managerială.

rootstireaActualitate/EsentialOpinii EVZ
Din punctul meu de vedere, aceasta este cheia în care trebuie interpretate aceste atacuri.” O cheie gravă, frază scrisă/rostită cu morga generalului de informații care știe tot, dar nu spune nimic pentru că respectă regula de aur. Cuvinte pompoase, sugestia amenințării externe, cu referire (in)directă la propaganda Kremlinului ale cărei planuri...

Preluat de la EVZ