A fost cel mai puternic seism de la cel care a lovit Mexico City, în aceeași zi, 19 septembrie, în urmă cu 32 de ani, în care au murit circa 10.000 de oameni. 

Zeci de clădiri distruse

Localnicii și salvatorii au muncit toată noaptea, încercând să scoată cât mai multe persoane de sub dărâmături. Zeci de clădiri s-au prăbușit, 40 dintre ele doar în capitală. 

500 de soldați s-au alăturat echipelor de căutare și salvare, pentru a-i găsi pe cei dispăruți.

O biserică de pe versanții vulcanului Popocatepetl, care a erupt în urma cutremurului, a fost grav avariată, iar 15 oameni, care participau la slujbă, au murit.

Președintele Enrique Peña Nieto a făcut un apel la calm, în timp ce autoritățile evaluau pagubele produse. S-au înregistrat cel puțin 11 replici ale cutremurului, cea mai puternică fiind de 4 grade pe scara Richter.

Liderii lumii și-au exprimat compasiunea și au oferit sprijin Mexicului, țară lovită de un alt cutremur puternic, în sudul țării, în urmă cu doar două săptămâni, când au murit 90 de oameni.

O mașină complet distrusă, în Jojutla, statul mexican Morelos, în urma cutremurului din 19 septembrie

Evaluarea pagubelor

Institutul Geologic American a estimat că se vor înregistra până la 1.000 de victime în urma seismului, iar impactul economic ar putea fi între 1-10 miliarde de dolari. Locuitorilor li s-a cerut să folosească transportul public, iar străzile să fie libere pentru ambulanțe și vehicule de urgență.

Cotidianul mexican El Universal a descris cum o clădire din Mexico City s-a prăbușit complet, în doar 50 de secunde. Mariana, una dintre localnice, a descris scena: „A fost ca o explozie, prima oară ferestrele, apoi clădirea, a fost cel mai distructiv și rapid lucru pe care l-am văzut”, a povestit ea. Tânăra a reușit să scape, împreună cu mama ei, dar nu toată lumea a fost atât de norocoasă. Ea a relatat că o femeie a murit pentru că se ținea de o coloană, în loc să o ia fugă, când clădirea a început să se miște.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/mexic-9-agerpres.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/mexic-9-agerpres-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
A fost cel mai puternic seism de la cel care a lovit Mexico City, în aceeași zi, 19 septembrie, în urmă cu 32 de ani, în care au murit circa 10.000 de oameni.  Zeci de clădiri distruse Localnicii și salvatorii au muncit toată noaptea, încercând să scoată cât mai multe...

Preluat de la EVZ