Achitat definitiv în dosarul „Mită la PSD”, Viorel Hrebenciuc ar fi contactat membri PSD ca să răstoarne conducerea partidului, a dezvăluit președintele PSD, Liviu Dragnea. „Sunt oameni care, de-a lungul anilor, au practicat tot felul de manipulări, să spunem, şi încearcă şi acum să se reşapeze, gen Viorel Hrebenciuc. Vorbeşte cu tot felul de membri. Face conduceri, dă jos conduceri din PSD, spune cine trebuie să fie, cine nu trebuie să fie”, a spus Dragnea marți seară, vizibil iritat, la România TV.

Întrebat dacă a vorbit cu Hrebenciuc, el a spus: „Nu şi nici n-am de gând”.

Contactat de EVZ, Viorel Hrebenciuc nu a negat, dar nici nu a confirmat informația că pune la cale un puci în partid. Întrebat cum comentează acuzațiile pe care i le aduce Dragnea, Hrebenciuc a spus: „Nu vreau să fac declarații, nu am ce să spun pe tema asta”. Chestionat, mai departe, dacă este adevărat ce a spus Liviu Dragnea că a căutat membri de partid, să schimbe conducerea PSD, el a zis: „Nu-i dau niciun răspuns”. Și a râs în telefon.

Pe de altă parte, o sursă a EVZ apropiată de Hrebenciuc a relatat EVZ că fostul negociator-șef al partidului s-ar afla într-o „formă excelentă” dar că nu mai are forța politică de odinioară. „Dacă ar mai avea suficientă forță, l-ar sprijini pe Florin Iordache (fostul ministru al Justiției, n.red.)”, ne-a relatat sursa citată.

Telefonul surpriză

În preajma moțiunii de cenzură prin care PSD și-a dărâmat în iunie propriul Guvern, Viorel Hrebenciuc a sunat conducerea UDMR. Întrebat dacă Hrebenciuc l-a sunat în contextul crizei politice, liderul UDMR Kelemen Hunor a spus atunci: „Domnul Hrebenciuc mă contactează pentru o întâlnire cu nişte americani, cu Peru”.

Deși erau legați de PSD printr-un protocol de colaborare parlamentară, senatorii și deputații maghiari s-au abținut ulterior la votul la moțiunea de cenzură, adică au întors spatele aliatului și au oferit, indirect, o mână de ajutor grupării Grindeanu – Ponta, care dorea să-l debarce pe Dragnea de la vârful PSD.

Filiera Țuțuianu – Zgonea

Informațiile referitoare la implicarea lui Hrebenciuc în jocurile din PSD apar în contextul în care partidul și-a executat politic un ministru la ordinul lui Dragnea: Adrian Țuțuianu a fost îndepărtat de la Apărare și de la șefia comisiei parlamentare de control a SRI. Pe scena politică a circulat informația că Hrebenciuc a încercat să îi picure în ureche lui Țuțuianu că poate ajunge liderul PSD cu sprijin de peste Ocean. Dragnea a lăsat de înțeles că Țuțuianu, la fel ca fostul președinte executiv al PSD, Valeriu Zgonea, exclus din partid, ar fi făcut parte dintr-un grup de complotiști în partid. „Au fost mulţi membri PSD, alţii din conducere, alţii pe lângă, cărora li se inoculase ideea «nu se acceptă un PSD mai mare de 20%». Şi Vali Zgonea regretă că s-a lă- sat păcălit (…) Deci miza este PSDul. Când nu poţi să baţi PSD-ul cu arme politice, constituţionale, legale, îţi rămâne doar un singur lucru, şi anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul (…)”, a afirmat Dragnea la România TV.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/sova-oprisan-rzv.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/sova-oprisan-rzv-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Achitat definitiv în dosarul „Mită la PSD”, Viorel Hrebenciuc ar fi contactat membri PSD ca să răstoarne conducerea partidului, a dezvăluit președintele PSD, Liviu Dragnea. „Sunt oameni care, de-a lungul anilor, au practicat tot felul de manipulări, să spunem, şi încearcă şi acum să se reşapeze, gen Viorel Hrebenciuc....

Preluat de la EVZ