Astăzi, vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua si sub formă de aversă, mai ales în timpul zilei în Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, la deal si la munte si local în restul teritoriului. Pe arii restrânse vor mai fi descărcări electrice, cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp si condiţii de grindină.


S-a blocat APLICAȚIA DSU pentru situații de URGENȚĂ. Furtuna a declanșat o ISTERIE NAȚIONALĂ


În zona montană, la înăltimi mai mari de 1800 m, precipitatiile pot fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Temporar vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor depăsi viteze local de 50…55 km/h si izolat, în special în sud, de 60…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în Banat şi Crişana şi 27 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 si 16 grade.


SCENARIU ÎNGROZITOR! Primele VICTIME ale FURTUNII


La București, vremea se va răci față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului când la rafală se vor mai putea depăsi 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

Vineri, vremea se va mentine răcoroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 13 grade in Dealurile de Vest si 23 de grade in Dobrogea si minime între 6 si 16 grade. Cerul va fi temporar noros si va ploua în regiunile vestice, nordice si centrale, la deal, la munte si local în restul teritoriului. Izolat vor mai fi cantităti importante de apă. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări local în sud-vestul si sudul tării si izolat în celelalte regiuni.

 BUCUREŞTI, vremea va continua să se răcească si va deveni răcoroasă. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Pentru sâmbătă, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a tării, dar mai cu seamă în vest, nord si în centru precum si în zonele deluroase si montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si local ploi în general slabe ziua în special în jumătatea nordică a teritoriului, iar în a doua parte a intervalului în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab si moderat cu intensificări pe parcursul zilei în special la munte si în sud-vest, însă viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade in depresiunile din Maramures si 22 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime între 4 si 14 grade.

Și la Bucureşti, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab ai moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Astăzi, vremea va deveni răcoroasă în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua si sub formă de aversă, mai ales în timpul zilei în Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, la deal si la munte si local în restul teritoriului. Pe arii restrânse...

Preluat de la EVZ