Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) e emis, astăzi, o avertizare cod galben de inundații, valabilă până sâmbătă după-amiaza în bazine hidrografice din județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

Potrivit INHGA, atenționarea cod galben de inundații este valabilă de vineri, de la ora 22:00 până sâmbătă, la ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Lӑpuș (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Someșul Mare – bazin superior și afluenți (județul Bistrița Năsăud).

Atenționarea are la bază precipitațiile prognozate și propagării acestora, putându-se scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județul Maramureș.

INHGA menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-trei-judete-42464.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/cod-galben-de-inundatii-pe-rauri-din-trei-judete-42464-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv