HOROSCOP  Pe 22 septembrie s-au născut Michael Faraday, Erich von Stroheim, Anna Karina, Augustin Buzura, Alice Botez, Dumitru Ghiaţă, Grigore Cobălcescu.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Teodosie, mitropolitul Moldovei, Foca, Isaac şi Martin.

 

HOROSCOP Tradiţional, în „kalendar” sunt sărbători, uitate astăzi, ale elementului foc. „Măcinca Foca”. Peste sărbătorile ţărăneşti „păgâne” episcopii creştini au suprapus doi sfinţi, mucenici, făcători de minuni, episcopi unul „grădinarul”, celălalt „făcătorul de minuni”, tot cu numele Foca!

 

La sfârşitul verii astrologice, o ultimă sărbătoare a focului, elementul verii!

 

„Nu se lucră în această zi, temându-se de foc!” (Olteanu, CPR, 2001, pagina 414; Pamfile, 1997, pagina 176)

 

HOROSCOP  După cum vă spuneam şi ieri, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, astăzi este echinocţiul de toamnă. Sfârşitul verii şi începutul toamnei. La ora 23:01:45 Soarele, în calea lui descendentă pe ecliptică, taie ecuatorul ceresc. Trecerea din zodia Fecioarei în cea a Balanţei.

 

După cum arată Hungary Today, marți, Parlamentul ungar a aprobat, în unanimitate, o moțiune, susținută de cinci partide, care condamnă ”legea nelegală a Ucrainei privind educatia”. Luările de cuvânt ale deputaților care au susținut moțiunea au fost foarte violente și agresive la adresa Ucrainei, se susține de către jurnaliștii care au asistat la lucrări.

 

HOROSCOP  Declarația parlamentarilor afirmă că noua lege a educației din Ucraina atacă și restricționează în mod grav comunitatea maghiară din Ucraina. Și că violează un număr de tratate semnate de Ucraina. Moțiunea someză liderii Ucrainei să respecte ”valorile comune europene și domnia legii” și să nu pună legea educației în aplicare. De asemenea cheamă guvernul maghiar să ”ia toate măsurile posibile ca să evite punerea în aplicare a legii”. Ministrul de externe maghiar, Péter Szijjártó va înainta la ONU un protest scris împotriva Ucrainei, având ca susținător pe Sebastian Kurz, ministrul de externe austriac.

 

Ungaria a reacționat foarte violent, sigur, deocadată diplomatic, împotriva Ucrainei. A trimis o scrisoare-denunț, Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, în care se cere o anchetă și în caz că Ucraina va continua să nu respecte legile internaționale, să fie expulzată din organismele internaționale. Pe de altă parte și OSCE a declanșat o anchetă, la cererea Ungariei, pentru că președintele rotativ este tocmai austriacul Sebastian Kurz. Ungaria a intervenit și la Geneva, la Drepturile Omului. Cred că Ucraina a încurcat-o.

 

HOROSCOP  De fapt am vorbit cu cei trei prieteni ai mei de la Kiev, care erau foarte nelămuriți. Ucrainienii au scos legea împotriva rușilor, de ce le sar la gât ungurii?

 

În Ucraina sunt peste 150.000 de maghiari. În Transcarpatia, care a fost din timpurile istorice la Ungaria, după WW1 a fost la Cehoslovacia, apoi la URSS și mai nou la ”unitara” Ucraină, un mozaic de etnii, religii și teritorii, un stat artificial, creația ucrainianului Nikita Sergeevici Hrușciov, care a luat și Crimeea de la ruși și a dat-o ucrainienilor lui.

 

HOROSCOP  Ucraina are probleme teritoriale înghețate, dar grave, cu Polonia, Ungaria, România, Belarus și Federația Rusă. Alți vecini nu mai are, decât Marea Neagră. Sincer, nu înțeleg politica lor externă, prietenii mei de la Kiev spun că nu înțeleg nici politica internă.

 

Parcă nu am auzit de nicio declarație a Parlamentului României în privința legii educației ucrainiene. Probabil că aleșii poporului consideră că nu mai sunt români și teritorii românești în Ucraina și că nu au de ce să protesteze.

 

HOROSCOP  Acum vă rog să mă scuzați, încep să lucrez la noua față a rubricii mele ca și pentru rubrica cea nouă. Documentare, sondaje, discuții cu sociologii, alte sondaje, alte propuneri, grafică, fotografii, format, fonturi, dimensiuni etc. o rubrică de ziar nu este ceva ușor și repede de făcut.

 

O mână de ajutor de la domniile voastre nu ar fi un lucru rău, așa că aștept propunerile la [email protected]. O să lucrez la noapte, este doar echinocțiul, am de făcut și canonul meu la schimbarea anotimpului și o să-l ascult pe Jean Michel Jarre, cum altfel, cu ”Equinox”. Muzică veche și bună, cum ar spune Prietenii Muzicii.

 

Până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                     ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Astăzi trebuie să fii mai disponibil şi gata mereu de muncă. Este o zi ceva mai densă, cu probleme care aşteaptă rezolvarea numai de la tine. Deci, la serviciu şi acasă, eşti de neînlocuit!  Dacă ai probleme acasă lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala de peste vară s-a strâns şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult.

 

HOROSCOP

 

TAUR    Poţi renunţa la un obicei prost. Poate fumezi foarte mult, sau mănânci cu două guri. Ce-i mult strică, ce-i puţin n-ajunge, se spune. Echilibrul, calea de mijloc și cumpătarea, sunt soluţiile! Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. Fă-ţi puţină ordine şi în sufletul tău. Vezi ce te doare, ce te nelinişteşte, treburi de contabilitatea sufletului.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        HOROSCOP  Pe 22 septembrie s-au născut Michael Faraday, Erich von Stroheim, Anna Karina, Augustin Buzura, Alice Botez, Dumitru Ghiaţă, Grigore Cobălcescu.   În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Teodosie, mitropolitul Moldovei, Foca, Isaac şi Martin.   HOROSCOP Tradiţional, în „kalendar” sunt sărbători, uitate astăzi, ale elementului foc. „Măcinca Foca”. Peste sărbătorile ţărăneşti „păgâne”...

Preluat de la EVZ