Este vorba despre pasajul care spune că femeile nu au voie să devină preoți. Un cercetător american susține că acest pasaj nu este cel original, el fiind înlocuit ulterior, scrie The Telegraph.

Mai exact, vorbim despre pasajul din Corinteeni, în care este specificat faptul că femeile trebuie să rămână tăcute în Biserică. Acesta a fost folosit pentru a justifica exclusivitatea bărbaţilor în preoție. Ulterior s-a descoperit că acesta nu a fost scris de Apostolul Pavel, ci a fost adăugat mai târziu.

„Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea”, se arată în pasajul din Corinteni, 14:34.

Însă cercetătorul american Philip Barton Payne, care a studiat Codex Vaticanus, una dintre cele mai vechi versiuni ale Bibliei, a descoperit un simbol – „distigme-obelos”, adică „două puncte lângă text”, care apare lângă acest pasaj

Payne este de părere că simbolul respectiv a fost pus de altcineva și nu face parte din original, fiind adăugat mai târziu. Explicațiile cercetătorului au apărut într-un articol publicat de Cambridge University Press.

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Este vorba despre pasajul care spune că femeile nu au voie să devină preoți. Un cercetător american susține că acest pasaj nu este cel original, el fiind înlocuit ulterior, scrie The Telegraph.Mai exact, vorbim despre pasajul din Corinteeni, în care este specificat faptul că femeile trebuie să rămână tăcute...

Preluat de la EVZ