Șase rachete au explodat, astăzi, în apropierea aeroportului internațional din Bagdad, la doar căteva ore după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a ajuns în capitala afgană, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Bagdad, potrivit Daily Mail.

Najib Danish, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, a declarat că rachetele au lovit zona militară a aeroportului.

Aeroportul și zonele lăturalnice au fost evacuate și toate zborurile au fost anulate, relatează presa afgană.

Forțele de ordine încearcă să determine locația din care au fost lansate rachetele.

Atacul vine la doar câteva ore după ce Jim Mattis a ajuns în capitala Afganistanului, fiind primul oficial american care vizitează această țară după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat noua strategie pentru Afganistan.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii atacului prin intermediul propriei agenții de presă, AMAQ. Jihadiștii afirmă că au folosit rachete SPG-9 pentru comiterea atacului.

În plus, Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a scris pe Twitter că gruparea pe care o reprezintă a comis atacul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/aeroportul-din-kabul-atacat-la-cateva-ore-dupa-aterizarea-secretarului-american-al-apararii-si-revendica-atacul-42602.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/aeroportul-din-kabul-atacat-la-cateva-ore-dupa-aterizarea-secretarului-american-al-apararii-si-revendica-atacul-42602-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv