1-Alexander Gauland-76 de ani, cu un trecut în partidul lui Merkel, privind Israelul are propria opinie: ”Sigur că suntem alături de Israel, dar e discutabil faptul că drepturile Israelului sunt un principiu care călăuzeşte statul german. Dacă ar fi aşa, va trebui să fim mereu gata să ne folosim armata pentru a apăra Israelul, ca şi cum Israelul este într-un continuu război, ceea ce mi se pare lipsit de sens”.

 2- Beatrix von Storch, din Berlin, care admiră Tea Party (un partid republican american de dreapta extremă) şi care vrea o echipă de fotbal fără străini.

3- Wilhelm von Gottberg, fost poliţist, 77 de ani, socoteşte drept un ”mit” exterminarea în masă a evreilor din partea naziştilor, ”o dogmă care ar trebui lăsată în afara cercetărilor istorice”

4- Jens Meier, jurist, din Dresda, care printre afirmaţiile sale cele mai cunoscute spune că ”germanii ar trebui să înceteze cu acest cult al vinovăţiei”.

5-Alături de personaje dure ca acestea, sunt şi figuri mai stilizate, dintre care apare Armin-Paul Hampel, 60 de ani, aparţinând înaltei burgezii saxone: îi place să se prezinte ca un călător şi cunoscător al lumii – a fost corespondent al canlului Tv, ARD, în Asia de sud-est până în 2008, apoi consultant pentru diferite firme comerciale din India până în Germania. Graţie unui trecut în marină, are buni prieteni printre ofiţeri superiori, cu nostalgii şi ataşament faţă de AFD.

6-Printre cei mai în vârstă este Detlev Spangenberg, 73 de ani, născut în fosta RDG, arestat în timpul unei tentative de a trece Zidul către Vest, reuşind până la urmă, când se înscrie în CDU. După căderea Zidului  se reîntoarce în Est unde participă la grupul extremist ”Muncă, Familie, Patrie”, care are printre principii ura pentru musulmani şi restaurarea graniţelor germane din 1937. O lungă listă de curriculumuri vopsite şi rahitice, caracterizează parlamentarii AFD care răspunde confuziei prezente a electoratului lor, în parte violent, în parte inconştient, în alta fără prejudecăţi şi aventurier. Un fapt e clar: cu toate relele pe care-l reprezintă, va intra cu depline drepturi în patrimoniul politic german.

Cine sunt votanţii AFD?

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
1-Alexander Gauland-76 de ani, cu un trecut în partidul lui Merkel, privind Israelul are propria opinie: ''Sigur că suntem alături de Israel, dar e discutabil faptul că drepturile Israelului sunt un principiu care călăuzeşte statul german. Dacă ar fi aşa, va trebui să fim mereu gata să ne folosim...

Preluat de la EVZ