Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO Facebook, a mers până acolo încât să-i cearăpreședintelui chinez Xi Jinping să pună un nume primului său copil, dar acesta din urmă a refuzat, informează New York Times într-un amplu articol în care analizează expansiunea companiei americane. Deci, orice încercare a fost în zadar.

Parţial cenzurat în trecut, WhatsApp nu oferea utilizatorilor asiatici suport pentru apeluri video şi multe dintre funcţiile de bază, accesul în China fiind condiţionat de acceptarea practicilor de supraveghere şi interceptare a comunicaţiilor în formă text. Însă introducerea tehnologiilor de criptare face dificilă sau chiar imposibilă supravegherea în masă a comunicaţiilor, titrează go4it.ro.

Previzibil, consecinţa imediată este blocarea totală a accesului la serviciile WhatsApp, autorităţile forţând astfel reorientarea utilizatorilor către servicii locale de mesagerie. Principalul beneficiar este serviciul WeChat deţinut de Tencent, o companie locală care acceptă cu regularitate solicitări pentru furnizarea de informaţii către Guvernul Chinez.

Facebook, proprietarul WhatsApp, nu a oferit o poziţie oficială pe marginea deciziei care vine să pună capăt planurilor de expansiune în piaţa chineză, unde sunt deja blocate reţelele Facebook şi Instagram.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO Facebook, a mers până acolo încât să-i cearăpreședintelui chinez Xi Jinping să pună un nume primului său copil, dar acesta din urmă a refuzat, informează New York Times într-un amplu articol în care analizează expansiunea companiei americane. Deci, orice încercare a fost în zadar.Parţial...

Preluat de la EVZ