Într-o intervenție telefonică la Digi24, Cristian Tudor Popescu spune că „Președintele Iohannis se constituie, în clipa de față, ca singura formă de opoziție politică credibilă la actuala guvernare și la actuala coaliție, pentru că așa-zisele partide de opoziție continuă să nu conteze. Luarea de poziție a președintelui este, în cea mai mare măsură, justificată de un principiu care unifică tot ceea ce a spus: problemele justiției se rezolvă în justiție. Asta este esența, pentru că o grămadă persoane și de instituții din afara justiției doresc să rezolve problemele justiției în locul organismelor existente și abilitate în cadrul sistemului judiciar din România. Adică problemele justiției să le rezolve ministrul justiției, o persoană numită politic, să le rezolve parlamentul, care are atribuții legislative. Parlamentul nu face justiție, parlamentul face legi cu care funcționează justiția.”

„Toate aceste instituții – guvernul, parlamentul, partidele de guvernare: PSD, ALDE – doresc să se substituie justiției. Jusțiția are problemele, dificultățile și neajunsurile ei grave, dar ele nu pot fi rezolvate de către alte puteri în stat, ci trebuie rezolvate în interiorul justiției de organismele abilitate: Inspecția Judiciară, CSM-ul. Sunt organisme care pot lua măsuri. De aceea este justificat ceea ce a spus președintele Iohannis. Acum se vor pune tunurile pe domnul Iohannis din partea coaliției de guvernare, a unor membri ai guvernului, din partea televiziunilor de propagandă. Se va trece la un tir mult mai intens asupra preşedintelui Iohannis. Până acum nu s-a pronunțat preşedintele și atunci au fost atacuri sporadice. Acum, ele se vor intensifica”, menționat jurnalistul, cu referire la evoluțiile următoare ale conflictului instituțional început.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Într-o intervenție telefonică la Digi24, Cristian Tudor Popescu spune că „Președintele Iohannis se constituie, în clipa de față, ca singura formă de opoziție politică credibilă la actuala guvernare și la actuala coaliție, pentru că așa-zisele partide de opoziție continuă să nu conteze. Luarea de poziție a președintelui este, în...

Preluat de la EVZ