Nu știe nimeni exact ce înseamnă asta și ce probe sunt prin acele dosare… dar înfundă pușcăriile pentru fapte de terorism.

În timpul ăsta, nouă ni se cere peșcheș – banii pentru ceva armament american de mâna a două și ni se laudă lupta anticorupție. O luptă despre care nu știe nimeni ce înseamnă, căci preaslăvitul abuz în serviciu s-a pervertit în litigiu de contencios pentru care se aplică pedepse penale: în ultimul an „anticorupția” s-a redus la abuzuri în serviciu de acest tip ori la coruptele concursuri de șoferi. Asta în timp ce în anii trecuți, 2015- 2016, ea era „împănată” cu dosare – tip denunț, obținut în stilul Portocală: „semnează, în p… mea, denunțul”. Și cam atât.

Un respectabil membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gabriela Baltag, iese vineri seară la o televiziune și anunță cetățenii acestei țări că i-au fost tăiate frânele de la mașină de două ori, că îi este teamă că își va pierde libertatea pe nedrept, motiv pentru care lasă soțului său un număr de telefon al unui apărător dacă nu va mai veni acasă. Mai mult, ne spune și că niște „colegi” din CSM, oameni ai Sistemului, le amenință și le jignesc pe judecătoarele corecte. Trebuie să remarcăm faptul că judecătorii care se opun Dictaturii sunt numai doamne, deci este cu atât mai lăudabil.

Aceste dezvăluiri vin după altele: înregistrările date publicității de șeful procurorilor de la Inspecția Judiciară, Gheorghe Stan, în care o procuroare – inspector se văicărea de zor că este amenințată de Șefa DNA, în timp ce o controla. Imaginați-vă cât de departe a fost împinsă presiunea pe oamenii ăștia: fosta șefă a celei mai mari asociații de magistrați din țară, actual membru al CSM și controlorul șef al tuturor procurorilor din țară fac publice amenințările la care sunt supuși. De ce? Pentru că au realizat că nu mai există mecansime statale care să îi protejeze, la fel cum am realizat și noi și că singura lor șansă, la fel ca și a noastră, este să iasă și să devoaleze public presiunile la care sunt supuși.

Și ce se va întâmpla dacă ies public, vă veți întreba cu toții? Ce să se întâmple: speră că cetățenii acestei țări, care își vor da seama la timp că „prietenia cu americanii” nu are nicio legătură cu Statul de drept ori cu Democrația, ci cu peșcheșul, îi vor apăra. Și că, apărându-i pe ei, își vor salva la timp propriile drepturi și libertăți, deoarece numai magistrații liberi le pot asigura o justiție independentă. Nu aservirea justiției ne va aduce bunăstarea, nu cumpărarea mandatelor de președinți de la americani ne va garanta democrația, ci propriile noastre acțiuni și conștiința cetățenească.

rootstireaActualitate/EsentialInvitaţii evz
Nu știe nimeni exact ce înseamnă asta și ce probe sunt prin acele dosare… dar înfundă pușcăriile pentru fapte de terorism. În timpul ăsta, nouă ni se cere peșcheș - banii pentru ceva armament american de mâna a două și ni se laudă lupta anticorupție. O luptă despre care nu...

Preluat de la EVZ