Autoritățile au dispus evacuarea de urgență a populației din zona orașului Kalînivka, Ucraina centrală, în urma unui incendiu care a izbucnit la un depozit de muniții aflat în apropiere, informează agenția de știri Unian.

“Arme și muniții din orașul Kalînivka au luat foc, iar ulterior muniția a explodat. Vă informăm că orașul Vinnița nu este în zona de distrugere”, se arată într-un comunicat al Primăriei Vinnița.

Primele explozii s-au înregistrat în marți seara, jurul orei 22.00.

Depozitul din zona Kalînivka, regiunea Vinnița, se întinde pe o suprafață de 600-1.000 de hectare și este al doilea cel mai mare din Ucraina după cel din Balaklia, regiunea Harkiv.

Autoritățile ucrainene au transmis că s-a trecut la evacuarea locuitorilor din zonă, iar spațiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul orașului Kalînivka.

Este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniții din Ucraina în cursul acestui an.

Momentan nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, însă autoritățile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv aceea a unui act de sabotaj.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/incendiu-puternic-la-unul-din-principalele-depozite-de-munitii-din-ucraina-42589.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/incendiu-puternic-la-unul-din-principalele-depozite-de-munitii-din-ucraina-42589-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv