Procurorul Mihaela Moraru a câştigat în primă instanţă procesul împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Mihaela Iorga se poate întoarce la DNA! 

Curtea de Apel a sesizat CCR cu privire la Art. 87, alin.8 din Legea nr.304/2004, iar ordinul semnat de şefa DNA de revocare a procurorului Mihaela Moraru a fost suspendat de la executare până la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anularea ordinului.  Mai exact, în acest moment, Mihaela Iorga Moraru se poate întoarce la DNA, ordinul lui Kovesi fiind suspendat.

Biroul Mihaelei Iorga, percheziţionat de procurori

Reamintim că Mihaela Iorga a făcut obiectul obiectul unei anchete a procurorilor DNA. Iorga s-a apărat în tot acest timp, susţinând că acele bunuri provin de la o percheziție domiciliară realizată de DNA la un suspect, Dumitru Mădălin Ionică.

De asemenea, procurorul revocat de Kovesi a arătat banii fuseseră dați de către un denunțător pentru organizarea unui flagrant și erau înregistrați conform procedurilor DNA. Pe de altă parte, surse din cadrul DNA susțin că descinderea a fost ilegală și că cei care au umblat în sertarele procuroarei căutau opisurile și agendele Mihaelei Iorga Moraru.


Întâlnire între Mihaela Iorga și Codruța Kovesi? Procurorul suspendat de DNA își caută DREPTATEA: „Este un pericol mai mare decât se crede…”


“Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Procurorul-sef al DNA, ca neintemeiata. Admite in parte cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.87, alin.8 din Legea nr.304/2004. Respinge ca inadmisibila cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate art.87, alin.9 din Legea nr.304/2004. In baza art.14 din Legea nr.554/2004, suspenda executarea Ordinului nr.301/05.07.2017 emis de Procurorul Sef al DNA pana la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anularea ordinului.


Procurorul Mihaela Iorga nu renunță ușor la scaunul din DNA! A contestat în instanță revocarea sa


Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare in ceea ce priveste cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Cu recurs, in 5 zile de la comunicare, in rest. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti-sectia a VIII-a sub sanctiunea nulitatii. Pronunţată prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, in conditiile art.396, alin.2 NCPC, azi 27.09.2017. Document: Hotarâre 27.09.2017”, se arată pe portalul instanţelor. 

“Procurorii numiți în cadrul Parchetului Național Anticorupție pot fi revocați prin ordin al procurorului general al Parchetului Național Anticorupție, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor specifice funcției sau în cazul aplicării unei sancțiuni disciplinare”, potrivit alin. 8/87, din Legea 304/2004.


UPDATE. SCANDAL la Curtea de Apel București! Procesul procurorului Mihaela Iorga, amânat. MOTIVUL este unul INCREDIBIL!


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorul Mihaela Moraru a câştigat în primă instanţă procesul împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.Mihaela Iorga se poate întoarce la DNA! Curtea de Apel a sesizat CCR cu privire la Art. 87, alin.8 din Legea nr.304/2004, iar ordinul semnat de şefa DNA de revocare a procurorului Mihaela Moraru a fost suspendat de...

Preluat de la EVZ