Islamiştii executaţi erau responsabili pentru diverse atentante, dar şi pentru uciderea mai multor membri ai forţelor de securitate. Pe lângă aceste „capete de acuzare”, se mai adaugă şifaptul că detonau automobile-capcană.

Aceste execuţii vin ca urmare a unui atentat sinucigaş al sunniţilor la Nassiriya, sudul Irakului. Şiiţi au cerut sistemului judiciar să reacţioneze mai dur, deoarece atentatul s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi.

Duminică, ministerul justiţiei de la Bagdad a comunicat că execuţia a avut loc chiar în Nassisriya, într-o închisoare, şi că rudele victimelor teroriştilor au fost invitate să asiste la spânzurătoare.

Amnesty International, organizaţie ce se ocupă cu drepturile omului, a declarat luni că „execuţia în masă este o etalare şocantă a aplicării pedepsei cu moartea de către autorităţile irakiene, în încercarea de a arăta că reacţionează la ameninţările la adresa securităţii”, scrie Agerpres.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Islamiştii executaţi erau responsabili pentru diverse atentante, dar şi pentru uciderea mai multor membri ai forţelor de securitate. Pe lângă aceste „capete de acuzare”, se mai adaugă şifaptul că detonau automobile-capcană.Aceste execuţii vin ca urmare a unui atentat sinucigaş al sunniţilor la Nassiriya, sudul Irakului. Şiiţi au cerut sistemului...

Preluat de la EVZ