SocialXChange

Persoanele defavorizate vor avea un nou loc unde pot lucra în schimbul unor produse alimentare, odată cu inaugurarea unui nou magazin caritabil SocialXChange, situat în cartierul Drumul Taberei din București, anunță Primăria Sectorului 6.

Noul magazin caritabil SocialXChange, situat pe strada Lunca Cernei numărul 6A, a fost inaugurat miercuri, în cadrul proiectului cu același nume ce a debutat în anul 2015. Programul SocialXChange funcționează pe principiul echității sociale, ce presupune colectarea de la persoane fizice sau juridice de alimente sau alte produse necesare, acestea fiind apoi distribuite familiilor nevoiașe, în schimbul muncii în folosul comunității. La rândul lor, și donatorii pot beneficia, în schimbul produselor oferite, de servicii socio-medicale sau de divertisment.

Am fost încântați de impactul pe care SocialXChange l-a avut asupra celor din jurul nostru și ne-am bucurat să aflăm că a dărui și a primi aduc aceeași bucurie și îi apropie pe oameni. Există firme, mari retaileri, instituții ale statului, dar și multe persoane fizice, încă neimplicate social, care ne pot da o mână de ajutor. Îi așteptăm alături de noi”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Munca și donațiile sunt evaluate pe baza unui sistem de puncte, fiind exclusă necesitatea banilor.

Vin la SocialXchange ori de câte ori am timp și e nevoie să calc, să mătur, să spăl. Nu refuz nicio muncă și o fac cât pot de bine. Pe lângă alimente, anul trecut am reușit să îi ofer fetiței și o petrecere de ziua ei. Am muncit trei săptămâni pentru asta, dar a meritat”, a declarat Memet, o doamnă care a beneficiat de serviciile programului.

Magazinul caritabil SocialXChange este al doilea de acest tip deschis în Sectorului 6.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/magazin-caritabil-in-bucuresti-persoanele-care-muncesc-primesc-alimente-42623.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/magazin-caritabil-in-bucuresti-persoanele-care-muncesc-primesc-alimente-42623-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
SocialXChange ...

Preluat de la romania ntv