Până acum vremea s-a comportat foarte haotic, la un moment dat ningând în ţară, dar acum pare că şi-ar reveni. Pentru următoarele două săptămâni se anunţă temperaturi din ce în ce mai reci, ploi specifice perioadei în care ne aflăm, dar şi rafale de vânt.

In Dobrogea, temperatura va fi apropiată de cea normală în primele două zile şi vor fi, in medie, de 22 – 23 de grade, dar începand din data de 27 septembrie acestea vor scădea până la medii de 16 grade şi vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 13 – 15 grade, până la 8 – 9 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie normală de 12 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi pe arii restrânse va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie şi în perioada 2 – 8 octombrie.

În Oltenia, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale în primele trei zile şi se vor situa, în medie, în jurul a 21 – 22 de grade, dar începând din dată de 28 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 17 – 18 grade şi vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Ulterior, temperaturile vor creşte uşor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 – 12 grade, până la 6 – 7 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor creşte până la o medie normală de 10 grade. Pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie şi după dată de 2 octombrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 – 13 grade şi ale minimelor de 4 – 5 grade. Până la sfârşitul lunii septembrie, vremea se va răci treptat, iar media valorilor diurne va fi de 8 – 9 grade, în timp ce temperaturile nocturne se vor încadra între -1 şi 1 grad Celsius. În prima săptămâna a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11 – 12 grade şi ale celor nocturne, de 4 – 5 grade. În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii slabe. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după dată de 3 octombrie, scrie HotNews.

rootstireaActualitate/EsentialVremea
Până acum vremea s-a comportat foarte haotic, la un moment dat ningând în ţară, dar acum pare că şi-ar reveni. Pentru următoarele două săptămâni se anunţă temperaturi din ce în ce mai reci, ploi specifice perioadei în care ne aflăm, dar şi rafale de vânt.In Dobrogea, temperatura va fi...

Preluat de la EVZ