Rusia și SUA au căzut de acord să coopereze în cadrul unui program condus de NASA pentru a construi prima stație spațială orbitală, ca parte a unui proiect de lungă durată de a trimite oameni pe Marte, informează The Guardian citat de agenția Mediafax.

Agenția spațială a SUA a transmis la începutul lui 2017 că este în curs de explorare a unui program numit Deep Space Gateway, un proiect cu mai multe etape pentru avansarea cercetărilor sistemului solar.

Proiectul preconizează construirea unui port spațial dirijat de o echipă pe orbita lunară ce ar servi drept ”o poartă spre marele spațiu și suprafața lunii”, conform NASA.

Miercuri, agenția spațială rusă, Roscosmos, a anunțat semnarea unui acord de cooperare între cele două state, în cadrul unui congres astronautic din Adelaide.

Partenerii intenționează să dezvolte standarde tehnice internaționale ce vor fi folosite mai târziu, în mod special creare unei stații spațiale orbitale”, potrivit Roscosmos.

Rușii și americanii vor coopera la construirea unor sisteme necesare pentru organizarea unor misiuni științifice pe orbita lunară și pe suprafața lunii, a adăugat agenția rusă.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/rusia-coopereaza-cu-sua-pentru-construirea-statiei-orbitale-destinate-trimiterii-oamenilor-pe-marte-42625.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/rusia-coopereaza-cu-sua-pentru-construirea-statiei-orbitale-destinate-trimiterii-oamenilor-pe-marte-42625-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv