După ce în timpul sezonului estival, în urma unor controale în stațiunea Mamaia, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Constanța, Horia Constantinescu (PSD), a fost criticat atât de unii investitori în turism cât și de parlamentari ai puterii, a venit rândul ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, să se ia de “comisarul Cattani”. Mircea Titus Dobre s-a arătat deranjat, luni, la Constanța, de “modul de abordare a lucrurilor și a sistemului de control”, spunând că “sunt discuții între Ministerul Turismului și ANPC despre cum nu trebuie făcut”.  Mircea Dobre a explicat că, în timpul sezonului estival, “Ministerul Turismului a ridicat 12 certificate de clasificare și nu s-a făcut tam-tam!” 

Șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, înțelege nemulțumirile ministrului Turismului având în vedere că “în acest sezon estival, cele mai multe deficiențe au fost constatate pe partea de întâmpinare turistică, hoteluri, dar în ansamblu atât unitățile de alimentație publică cât și structurile de cazare”. El a declarat, astăzi, la finalul ședinței Colegiului prefectural Constanța că, probabil, ministrul Dobre, “pe care îl consider prieten”, ar fi făcut referire la faptul că „de anul acesta, ANPC, prin CJPC Constanța, a fost extraordinar de vizibil, în sensul acțiunilor la lumina zilei. Faptul că noi am făcut o curățenie ca de Paști în acest an și nu o curățenie de timpul săptămânii, de măturat un covor și tropăit deasupra, pare că a deranjat”.

Preocuparea principală a CJPC Constanța a fost însă, în sezonul estival, turistul. “În opinia noastră, turiștii au căpătat încredere că cineva, acolo, se ocupă de interesele lor. Nu au fost puține solicitările în zona de social media în care oamenii să ne semnaleze tot felul de situații asupra cărora noi am avut, imediat, reacție și, în felul acesta, am creat o deschidere mult mai mare față de anii precedenți”. Iar la acuza că ar fi expus proprietatea controlată, Horia Constantinescu a răspuns, rapid: “Da, îmi asum, sunt un nemernic că am filmat lucruri care probabil nu trebuia să fie aflate dar, nu știu, cred eu că, mai bine ridicăm vălul de pe fața miresei, înainte să o luăm de nevastă, decât să-l ridicăm, după, și să ne trezim că-i bărbat, te pomeni”.      

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
După ce în timpul sezonului estival, în urma unor controale în stațiunea Mamaia, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Constanța, Horia Constantinescu (PSD), a fost criticat atât de unii investitori în turism cât și de parlamentari ai puterii, a venit rândul ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, să se ia...

Preluat de la EVZ