Un caz de o gravitate extremă a ieșit la iveală, în județul Olt, acolo unde Constantin Zamfir Cosmin, de 31 de ani, a vândut-o pe sora lui mai mică, pentru 300 de euro, în contul unei datorii. Cea care a cumpărat-o pe fată este concubine fratelui, Jana Elena Ostafe. O anchetă a DIICOT a scos cazul la lumină, după trei ani de la comiterea ororii. Femeia și prietenul ei au fost arestați.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Olt au anunțat că,  au dispus, pe 20 septembrie, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Constantin Cosmin Zamfir, în vârstă de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii trafic de minori.

Bărbatul din comuna Verguleasa, județul Olt, este acuzat că, în anul 2013, pe fondul unor probleme financiare a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale, Jana Elena Ostafe, contra sumei de 300 euro. Cei doi iubiți au indus-o în eroare pe fată, spunându-i că urmează să meargă, împreună cu Jana,  în vacanță în Turcia.

În acest sens, i-a păcălit și pe cei doi părinți ai fetei, care au dat o declarație notarială  prin care și-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de Jana Elena Ostafe. Pentru a fi mai convingători, le-a dat părinților și 300 euro.

DIICOT precizează că, după câteva zile,  fata de 14 ani a plecat cu jana Ostafe și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, jana și-a schimbat comportamentul și i-a spus fetei că va trebui să plătească cu sex șederea în Turcia, adică să se prostitueze.  

Speriată, copila nu a fost de acord, însă Jana a lovit-o cu palmele peste față și a amenințat-o că, în cazul în care nu se supune îl va chema pe fratele cel mare,  Constantin Cosmin Zamfir, să o oblige să practice prostituția. De teamă, fata a acceptat să practice prostituția, iar Jana Elena Ostafe îi aducea clienți cu care minora  întreținea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră. Toate sumele de bani erau încasate de către proxenetă. Calvarul fetei de 14 ani a durat timp de 3 luni, până la data de 9 mai 2014, moment în care a expirat viza de ședere pe teritoriul Turciei.

Trista poveste a fetei, acum în vârstă de 17 ani, a ieșit la iveală abia anul acesta. În baza probelor adunate de anchetatori, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pe 21 septembrie,  Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Constantin Cosmin Zamfir, iar pe 26 a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de Jana Elena Ostafe.

La acțiunea de prindere a celor doi au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – I.P.J. Olt.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/jana-elena-ostafe-minora-vanduta-olt.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/jana-elena-ostafe-minora-vanduta-olt-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Un caz de o gravitate extremă a ieșit la iveală, în județul Olt, acolo unde Constantin Zamfir Cosmin, de 31 de ani, a vândut-o pe sora lui mai mică, pentru 300 de euro, în contul unei datorii. Cea care a cumpărat-o pe fată este concubine fratelui, Jana Elena Ostafe....

Preluat de la EVZ