„Sunt de notorietate distincțiile dintre contenciosul constituțional și contenciosul administrativ!”, a declarat Tudorel Toader pentru Stiripesurse.ro

Laura Codruța Kovesi a decis să facă o sesizare împotriva șefului ei, ministrul Justiției, Tudorel Toader. În acestă dimineață , ministrul Justiției a făcut o serie de declarații în care arăta că, că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorii, ci judecătorii de contencios administrativ. 

KOVESI ÎL ATACĂ pe Toader la CSM! Dosarul Insula Belina I-A ASMUŢIT PE GREII DIN JUSTIŢIE. Breaking news!

O PARTE DIN CONFERINŢA DE PRESĂ SUSŢINUTĂ AZI DE TUDOREL TOADER:

Reporter: După părerea mea, dl Dragnea spunea, că aveți două sarcini, una legată de respectarea calendarului pentru legile justiției, și a doua, să aveți o poziție publică față de scandalurile din justiție ..(neinteligibil).., care este poziția dvs față de faptul că conducerea DNA este anchetată de Inspecția Judiciară?

Tudorel Toader: Acum, poziția publică am mai exprimat-o și o mai exprim, dar ca să am o fundamentare riguroasă pentru această poziție, trebuie, evident, să vedem și această nouă decizie a CCR. Ce v-aș putea spune, însă, de principiu, Hotărârile de Guvern sunt acte normative infralegale, cum se spune, sub lege, în ierarhia actelor normative. Hotărârile de Guvern pot crea suspiciuni privind legalitatea. În această ipoteză, că e hotărâre de Guvern, că este un ordin de ministru, verificarea legalităţii actelor normative infralegale se realizează de către instanţa de contencios administrativ. Și dvs știți faptul că multe hotărâri de Guvern au fost atacate la instanțele de contencios administrativ, spre a se verifica de către judecători legalitatea unui act normativ inferior legii. Prin urmare, în opinia mea și după știința mea, legalitatea unei Hotărâri de Guven nu o verifică procurorul, ci judecătorul specializat în contencios administrativ.

 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„Sunt de notorietate distincțiile dintre contenciosul constituțional și contenciosul administrativ!”, a declarat Tudorel Toader pentru Stiripesurse.ro Laura Codruța Kovesi a decis să facă o sesizare împotriva șefului ei, ministrul Justiției, Tudorel Toader. În acestă dimineață , ministrul Justiției a făcut o serie de declarații în care arăta că, că legalitatea...

Preluat de la EVZ