Directorul de la Chişinău riscă să facă 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de trafic de copii.

„În urma investigaţiilor complexe efectuate de către PCCOCS şi ofiţerii pentru trafic de fiinte umane, a fost salvat un băiat, el fusese supus unor abuzuri sexuale.

Potrivit investigaţiilor care au durat mai bine de cinci luni, s-a constatat că în luna mai 2016 un cetăţean, un om de afaceri din municipiul Chişinău, „a selectat” să spunem un copil din custodia statului aflat sub tutela unei instituţii de învăţământ. Copilul avea 14 ani, iar directorul instituţiei i-a permis ca acest bărbat să îl plimbe pe acest copil, să îl ducă prin diferite locuri, pentru ca în final în vara anului 2016 să închirieze un apartament.

De atunci au început să locuiască acolo cu acest copil. S-a stabilit că au fost acţiuni cu tentă sexuală din partea adultului. Cazul a fost documentat prin acţiuni de urmărire penală, procurorul a cerut ca toate circumstanţele să fie stabilite.

În prezent se mai investighează anumeite fapte care au fost comise de către directorul acestui gimnaziu internat care se pare că au mai fost în perioada anilor 2009-2011, atunci când unii elevi ai acestei intituţii au fost torturaţi, maltrataţi din diferite motive”, a spus Valeriu Bodean adjunctul PCCOCS.

Potrivit procurorilor, în data de 18 septembrie 2017 au fost efectuate percheziţii la domiciliul abuzatorului, dar şi la domiciliul directorului.

Ambele persoane au fost reţinute pentru 30 de zile. Abuzatorul are vârsta de 40 de ani, iar directorul de 45 de ani, acesta activează în domeniul învăţământului de mai bine de 20 de ani, scrie Publika.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Directorul de la Chişinău riscă să facă 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de trafic de copii.„În urma investigaţiilor complexe efectuate de către PCCOCS şi ofiţerii pentru trafic de fiinte umane, a fost salvat un băiat, el fusese supus unor abuzuri sexuale.Potrivit investigaţiilor care au...

Preluat de la EVZ