Potrivit poliţiei şi parchetului, bărbatul a trimis un e-mail în care se declară în măsură să otrăvească aproximativ 20 de produse de supermarket, potrivit AFP.  Iar pentru a arăta că nu glumeşte, el a oferit indicii care au condus la confiscarea – în magazine din Friedrichshafen (sud) – a cinci produse pentru bebeluşi alterate, relatează AFP, citat de news.ro.

„Luăm aceste ameninţări în serios, deoarece infractorul a plasat săptămâna trecută, înainte de închidere, cinci produse otrăvite în magazine la Friedrichshafen”, a declarat procurorul Alexander Boger într-o conferinţă de presă.

Poliţia a confiscat produsele respective şi a constatat că acestea conţineau etilenglicol, un produs care se găsesşte în general în antigel şi lichid de frână. Acest produs poate să fie mortal în cazul în care este consumat în cantităţi importante şi în absenţa tratamentului medical.

Potrivit procurorului, autorul şantajului, care şi-a adresat mesajul de ameninţare unui organism pentru protecţia consumatorilor, a anunţat că ţinta sa sunt „filialele naţionale şi internaţionale ale unor întreprinderi germane de produse alimentare şi drogherie”.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazinele în care au fost confiscate produsele pentru bebeluşi, poliţia a putut să obţină imagini în care apare în mod clar faţa suspectului, un bărbat în vârstă de cincizeci şi ceva de ani.

Fotografii şi înregistrări video în care apare suspectul au fost distribuite în presă. „Nu există vreun motiv de panică, de cedare isteriei. Este necesar să fim atenţi în zilele următoare şi să-l identificăm cât mai rapid” pe suspect, a subliniat vicepreşedintele poliţiei din Konstanz Uwe Stürmer, denunţând un „criminal fără scrupule”.

Vom reveni cu informații!

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Potrivit poliţiei şi parchetului, bărbatul a trimis un e-mail în care se declară în măsură să otrăvească aproximativ 20 de produse de supermarket, potrivit AFP.  Iar pentru a arăta că nu glumeşte, el a oferit indicii care au condus la confiscarea - în magazine din Friedrichshafen (sud) - a cinci produse...

Preluat de la EVZ