Pierderile cauzate de furtuni, uragane, inundații, secete și incendii de vegetație ar putea ajunge în Statele Unite la cel puțin 360 de miliarde de dolari pe an în următorul deceniu, cifră ce reprezintă aproximativ jumătate din creșterea economică anuală a SUA, potrivit unei organizații ecologiste.

Unele fenomene naturale extreme, precum uraganele Harvey, Irma, Maria, ar putea deveni mai distrugătoare sau mult mai frecvente în urma schimbărilor climatice, avertizează organizația Universal Ecological Fund, într-un raport publicat miercuri, informează site-ul postului France 24.

“Utilizarea combustibililor fosili are un preț gigantic pe care economia americană nu și-l poate permite ori suporta”, a declarat Robert Watson, fost președinte al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice, un organism internațional care reunește principalii experți mondiali în științe atmosferice.

Raportul organizației, intitulat “The Economic Case for Climate Action in the United States”, indică faptul că fenomenele naturale extreme au generat costuri de aproximativ 240 miliarde de dolari în anul 2017, fără ca acest bilanț să includă pierderile produse de uraganele Harvey, Irma, Maria.

“Se preconizează că, în următorul deceniu, pierderile economice și costurile cu sănătatea vor atinge cel puțin 360 de miliarde de dolari pe an, egal cu 55% din creșterea economică estimată a SUA”, se arată în raport.

“Ne putem aștepta ca evenimentele meteorologice extreme și costurile, pierderile economice asociate cu ele să continue să crească dacă nu reducem în mod dramatic emisiile de gaze de seră”, a declarat James McCarthy, profesor de oceanografie la Universitatea Harvard și coautor al raportului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/costurile-generate-de-calamitati-naturale-ar-putea-ajunge-in-sua-la-cel-putin-360-de-miliarde-dolari-an-42636.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/costurile-generate-de-calamitati-naturale-ar-putea-ajunge-in-sua-la-cel-putin-360-de-miliarde-dolari-an-42636-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv