Bernard Tapie, cel mai cunoscut investitor din istoria fotbalului francez, trece, la 74 de ani, prin cele mai delicate momente ale vieții. Omul de afaceri a primit un diagnostic tulburător din partea medicilor, care l-au anunțat că suferă de cancer la stomac.

L-a învins pe Berlusconi

Tapie n-a fost uitat în această perioadă de oficialii și jucătorii clubului Olympique Marseille, care i-au dedicat victoria din campionat cu Toulouse (2-0). Fost patron al echipei „alb-albastre”, Bernard a rămas în istorie pentru că a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni, în 1993, cu OM. În finală francezii au învins marele Milan patronat de Silvio Berlusconi (1-0).

S-a împrumutat ca să cumpere Adidas

Pentru Tapie a fost apogeul carierei în fotbal. Apoi, omul de afaceri s-a prăbușit și a tras după el și echipa.

La finalul anilor , 80, francezul a cumpărat compania Adidas, contractând un împrumut de 1,6 miliarde de franci francezi, de la banca Credit Lyonnais. Pentru că n-a reușit să-și plătească dobânzile, Tapie a rămas fără marele brand sportiv, care i-a fost vândut, în 1993, lui Robert Louis-Deyfus. Tapie a devenit președintele lui Olympique în 1986 și a stat la butoane până în 1994. Formidabila echipă pe care o formase la Marseille avea să fie pătată de scandalul unui meci trucat, în 1992, contra celor de la Valenciennes (scor 1-0).

Pentru acest delict, omul de afaceri a intrat în pușcărie pentru 7 luni, iar fostul său club a intrat într-o perioadă critică. „Alb-albaștrii” au ajuns în eșalonul secund și au avut nevoie de un deceniu pentru a redeveni o forță în Ligue 1. De asemenea, Tapie a fost acuzat de mai multe fraude fiscale, dar și pentru că și-ar fi însușit 15 milioane de euro din bugetul clubului pe care l-a condus timp de 8 ani. În 2005, un tribunal a decis ca Bernard să fie despăgubit cu 420 de milioane de euro pentru prejudiciile pe care lear fi suferit pe nedrept, în instanțe și pușcărie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/bernard-tapie2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/bernard-tapie2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Bernard Tapie, cel mai cunoscut investitor din istoria fotbalului francez, trece, la 74 de ani, prin cele mai delicate momente ale vieții. Omul de afaceri a primit un diagnostic tulburător din partea medicilor, care l-au anunțat că suferă de cancer la stomac. L-a învins pe Berlusconi Tapie n-a fost uitat în...

Preluat de la EVZ