HOROSCOP  Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh.

 

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi joi, ziua lui Jupiter-Zeus, un zeu care nu prea se întrecea cu munca, munca era pentru Hefaistos-Vulcan, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia).

 

HOROSCOP Pentru că este ziua de naştere a Brigittei Bardot să-i spunem. La mulţi ani! Şi să-i revedem filmele, poate aşa o s-o înţelegem mai bine. Vedeţi, oamenii ca ea, care încercă să-i convingă pe ceilalţi să salveze vieţi, nu este vorba strict de căţei, poate fi vorba de pisici, veveriţe, leoparzi, cămile, negri, evrei, gay, extratereștrii – ei bine acei oameni încercă că-i salveze de fapt pe cei care vor să ucidă, pe cei sunt pentru omor. Să le salveze omenia, să-i rezoneze să redevină oameni. Să nu ucizi, este o poruncă capitală în marea majoritate ale religiilor, codul civilizator de pe Pământ și cred că în înteagă galaxia.

Cine se limitează la un exemplu, la un caz nefericit, cere răzbunare de fapt, aplică legea sălbatică a talionului, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, atitudine care nu are nimic de a face cu un om civilizat, european, creştin!

Brigitte Anne-Marie, așa o chemă, este pe aceiaşi parte dreaptă a spectrului politic francez pe care se află patrioţii şi cei care chiar le pasă de soarta ţării şi a poporului şi doresc păstrarea tradiţiei şi a identităţii naţionale.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți încerc să vă comunic informații pe care le găsesc interesante. Observând absența totală a informațiilor din Balcani și fostul spațiu de dincoace de Cortina de Fier m-am documentat pe acest domeniu. Astăzi o informație interesantă despre Croația.

După cum a raportat Miljenko Vahtaric, directorul CROMAC, (Croatia’s Mine Action Centre), luni, 25 septembrie, locuitorii unui comune de la granița cu Ungaria și aproape de granița cu Slovenia, au auzit două explozii puternice. Grănicerii știau despre ce este vorba, au luat doi saci de plastic pentru cadavre și au pornit spre locul de unde se auziseră exploziile. Sigur, însoțiți de personal calificat, dotat cu detectoare de mine.

”Este macabru și oribil, dar după explozia unei mine antipersonal nu mai rămâne mare lucru din persoana respectivă. Noi, totuși, încercăm să oferim o înmormântare decentă, considerând că persoanele dcedate erau musulmani.” – a declarat directorul croat.

HOROSCOP  Înainte de lăsarea frigului există un vârf al numărului de musulmani care invadează Europa. Luni, se pare că au fost peste 6.000. Unul dintre drumurile de invazie este și cel pe Adriatica, apoi prin Croația, prin triunghiul granițelor Croația, Ungaria și Slovenia se ajunge, pe graniță, în Austria și de aici oriunde, în Germania, sau rămân acolo.

Mulți care ajung pe calea croată sunt negrii, sau arabii musulmani ajunși în Italia. De acolo, patrioții italieni le pun la dispoziție ambarcațiuni, mâncare, haine, combustibil, le dau chiar și bani ca să treaca Adriatica în Croația, să nu ia toată Italia în picioare, ca să treacă Alpii în Austria, treabă grea și dificilă.

HOROSCOP  Dar, în Croația îi așteaptă pe invadatorii musulmani mai mult de o sută de mii de mine antipersonal. Rămase din timpul războaielor balcanice. Unele, desosebit de sofisticate, nu pot fi dezamorsate, doar făcute să explodeze. Multe sunt fabricate în România, sunt cele mai bune, cele mai dificile, au spus militarii croați, cei implicați în deminare. Deminarea merge foarte greu, au fost peste un milion de mine în Croația. S-au făcut eforturi supraomenești, plătite cu câteva victime din rândul militarilor, ca să se reducă numărul de mine antipersonal la numai o sută de mii, pe o suprafață de mai multe mii de kilometri pătrați.

Problema minelor în Croația este foarte gravă, dar am încercat să reducem riscul marcând zonele minate cu mai multe de 12.000 de semne clare” a declarat un mebru al guvernului.

HOROSCOP  Totuși, din 2012 până în prezent și-au pierdut viața în câmpurile de mine din Croația peste cinci sute de musulmani intrați ilegal în țară.

Îmi pare foarte rău pentru viețile pierdute, dar noi dăm grupurilor de regugiați legal intrați în țară, hărți în care câmpurile de mine sunt foarte clar delimitate și le indicăm un drum cu puncte de verificare”. “If they go an illegal way through Croatia, these symbols are universal — I’m quite certain that most of them have seen them in Afghanistan, in Syria and Iraq where they’re coming from,” a mai spus Vahtaric. Am dat citatul în engleză ca să fie clar și fără interpretări. Există o pagină pe Facebook “Dear Refugees: Welcome to Croatia” care explică cum să parcurgi mai repede și în condiții de siguranță Croația, ocolind câmpurile de mine.

HOROSCOP  Croații au trecut recent printr-un război și au fost și ei refugiați. În principiu acceptă pe refugiați, nu pe invadatori, cu o condiție: să plece cât mai repede, să nu rămână în Croația!

HOROSCOP Având în vedere că România s-ar putea să intre în spațiul Schengen, începând cu 1 ianuarie 2018, pe lângă prețul plătit, acceptarea mai multor zeci de mii de musulmani, o cotă UE care se poate ridica, multianual, la 42.000 de musulmani, România va deveni țintă de invazie, cap de pod, pentru milioanele care vor să invadeze Europa.

Din nefericire, sau din fericire, noi nu avem câmpuri de mine!

Dar o să vă dau câteva sfaturi, nu am petrecut degeaba 15 ani în Orient,  așa puteți rămâne sănătoși și întregi. Mâine, nu au intrat zilele în sac, doar este, în definitiv, o altă zi!

                                                    

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Cu Uranus cel ciudat și retrograd în zodie viața ta nu este ceea ce meriți și te aștepți. Muncești mult, dar degeaba. Astăzi oferă-ți ceva bun, o distracție, ca să te mai înveselești puțin. Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
          HOROSCOP  Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.   În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh.   În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de...

Preluat de la EVZ