Acesta este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniţii din Ucraina în cursul acestui an.

Momentan nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, însă autorităţile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv cea a unui act de sabotaj.

Primul ministru, Volodymyr Hroysman, care a sosit la Vinnytsya la câteva ore după explozie, a spus că în spatele incidentului se află „factorii externi”.

Zoryan Shkiryak, consilier al ministrului de Interne, a declarat pe Facebook că este „convins că acesta este un sabotaj rusesc ostil”, și a spus că este cel de-al șaptelea incendiu provocat la depozitele militare din Kalynivka. El a spus că o comisie de anchetă de stat va fi înființată pentru a investiga cauza exploziilor.

Aproximativ 600 de soldați ai Gărzii Naționale au fost trimiși în zonă pentru a asista evacuarea locuitorilor și pentru a asigura protecția proprietății lor de la hoți, a declarat Garda Națională. Aproximativ 1200 de pompieri ucraineni au fost trimiși să stingă focul.

Martorii au spus că, după o explozie puternică, pe cerul nopții au fost vizibile mai multe , în cerul de noapte au fost vizibile lumini strălucitoare, scrie Libertatea.ro. 

rootstireaActualitate/Esential
Acesta este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniţii din Ucraina în cursul acestui an.Momentan nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, însă autorităţile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv cea a unui act de sabotaj.Primul ministru, Volodymyr Hroysman,...

Preluat de la EVZ