Întrebat dacă s-a discutat în Coaliţia de guvernare despre valul de scumpiri anunţat, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), Tăriceanu a replicat: „INS a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări sau micşorări de preţuri. Nu ştiu dacă aveţi maşină, vă duceţi la benzinărie să cumpăraţi benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt nişte diferenţe de preţ foarte mari care pot să meargă până la 10% între preţurile practicate de diferite reţele de distribuţie şi între staţiile de benzină care sunt de exemplu în Bucureşti, în alte zone din ţară, în Bucureşti şi în afara oraşelor, deci despre ce vorbim?”.

El a adăugat că, în aceste condiţii, nu s-a discutat în Coaliţie pe această temă.

„Nu am discutat. Ce să discutăm? Dacă preţul petrolului, dacă o să crească, o să mai fie majorări de preţuri previzibile, dacă preţul petrolului o mai scadă, probabil că nu o să mai fie micşorări de preţuri, pentru că societăţile petroliere îşi măresc atunci marja de profit. E o economie de piaţă”, a susţinut Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Liderul Senatului a mai declarat, astăzi, că șeful statului, Klaus Iohannis, se face că nu vede deficienţele din funcţionarea instituţiilor care alcătuiesc statul de drept din România şi „patronează un sistem de putere corupt”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat dacă s-a discutat în Coaliţia de guvernare despre valul de scumpiri anunţat, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), Tăriceanu a replicat: „INS a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări sau micşorări de preţuri. Nu ştiu dacă aveţi...

Preluat de la EVZ