„În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (…), sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi, cum se spune, şi au început să vină să mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instituţiile în care au funcţionat şi preşedintele întoarce capul şi spune “eu nu văd lucrurile acestea”. Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru că situaţia îi foloseşte. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România”, a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Senat, citat de Agerpres.

Întrebat cum vede afirmaţiile preşedintelui potrivit căruia cei care au probleme cu legea să nu facă parte din Guvern, Tăriceanu a spus că Iohannis este şi el om politic, care s-a bucurat de prezumţia de nevinovăţie când a fost ales preşedintele României.

„Când aud declaraţiile astea am de multe ori senzaţia că printre noi, am o revelaţie aşa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie, de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României”, a subliniat Tăriceanu.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...), sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi, cum se spune, şi au început să vină să mărturisească avatarurile...

Preluat de la EVZ