„Tudose, aștept un răspuns! 

 Așa cum v-am promis ieri, am depus la Secretariatul General al Guvernului un Memoriu în care îi aduc la cunoștință Prim-Ministrului, Mihai Tudose, abateri de la codul de conduită al membrilor guvernului. 
 Îi atrag atenția Prim-Ministrului că trebuie să declanșeze procedura prevăzută de acest cod. De asemenea, solicit o informare publică cu demersurile pe care le va face premierul Tudose. 
 Cred că nu trebuie să-i mai reamintesc Prim-Ministrului că aplicarea acestui cod a fost una dintre promisiunele ferme pe care domnia sa alături de Tudorel Toader le-au făcut în fața oficialilor de la Bruxelles. 

P.S. Urmează scrisoarea pentru Comisarul European Frans Timmermans.”, scrie senatorul PNL pe rețeaua de socializare.

Cîțu reclamă în document încălcarea codului de conduită al Executivului de către premierul Mihai Tudose și miniștrii Agriculturii, Petre Daea, și Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

”Iată trei exemple: impozitul pe cifre de afaceri, taxa de solidaritate și naționalizarea pilonului II de pensii. În toate aceste cazuri ați infirmat dumneavoastră, ca prim-ministru, și ați spus că nu vorbește în numele Guvernului. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a încălcat prevederile codului angajându-și propria fiică în minister. În codul de conduită este prevăzută clar o regulă referitoare la incompatibilități și transparență. Mai mult, Petre Daea a recunoscut acest lucru și prin declarația ‘e normal să o ajut pentru că este la început’ consider că a sugerat și altor miniștri să procedeze la fel. Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a încălcat prevederile codului participând la manifestări de lansare a unor companii private în nume personal. Pe 26 iulie 2017, ați participat la inaugurarea unei investiții a unei companii private, producător de țigări, lucru interzis expres în cod. Este și mai grav având în vedere că dumneavoastră sunteți fumător”, a scris senatorul PNL miercuri pe Facebook în lgătură cu sesizarea transmisă premierului Tudose.

El acuză și încălcarea repetată a principiului transparenței activității ministeriale prin neparticipări ale miniștrilor la invitațiile comisiilor de specialitate din Parlament.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Tudose, aștept un răspuns!   Așa cum v-am promis ieri, am depus la Secretariatul General al Guvernului un Memoriu în care îi aduc la cunoștință Prim-Ministrului, Mihai Tudose, abateri de la codul de conduită al membrilor guvernului.   Îi atrag atenția Prim-Ministrului că trebuie să declanșeze procedura prevăzută de acest cod. De asemenea,...

Preluat de la EVZ