În 2007, Mirela, fiica unui profesor universitar foarte cunoscut din Cuj, s-a căsătorit cu  Victor Cătălin Ghiță, actualul arhitect șef al Primăriei Pitești, an în care l-a născută pe Eduard, băiețelul acestora. După cei doi au divorțat Mirela obținând custodia întreagă a
copilului.

De atunci, povestește îngrozit tatăl copilul a început coșmarul.  Timpul a trecut și Mirela nu a dorit să cadă de acord pentru a-l înscrie pe băiat la școală, astfel că, în prezent, copilul ce are 10 ani își petrece zilele închis în casă. În schimb, locuiește cu ea în casă, fără acces la prieteni, școală sau alte activități, scriu jurnaliștii de la Ziar de Cluj. Se pare că băiețelul este complet sălbatic, iar singura persoană care are contact cu el este bunica din partea mamei. 

Fostul ei soț povestește cum femeie a fost dată afară de la Universitate.  „A fost asistentă în UBB la FSPAC și, din păcate, a ajuns în situația în care a trebuit să părăsescă instituția. Mi-a fost colegă în acea perioadă pe materia Politici Publice din cadrul specializării Științe Politice. Ea preda seminarul, iar eu cursul. Dar ea a predat mai multe seminarii în UBB și la alte materii. La un moment dat am primit reclamații de la studenți că nu venea la ore. A existat o procedură cu o comisie disciplinară, iar în trei ani de zile i s-a desfăcut contractul de muncă. Nu am avut probleme cu ea niciodată, până în momentul în care și-a ținut orele”, a declarat actualul director al Școlii Doctorale FSPAC- AP, Cătălin Baba.

Toate sentințele date degeaba

Din 2015 până în prezent, Cătălin Ghiță a obținut de la mai multe instanțe soluții favorabile în instanță, însă birocrația îl împiedică să își salveze copilul. Acum el așteptă după un executor care a omis să o notifice pe Mirela că urmează să fie executată silit, procedură prin care băiatul trebuie scos din imobilul în care a locuit și dat în custodia tatălui.

„Vorbim de o situație extrem de gravă. Mirela îi poate pune în pericol viața băiatului meu. Nu cumpără hârtie igienică, săpun sau alte produse necesare pentru sănătătea lui. Ei locuiesc într-o cameră mică, cu baie, din centrul orașului. Când mama ei îi duce de mâncare, lasă plasele pe covorul din fața ușii, pentru că nu vrea să îi deschidă. Nu pot să cred că, deși legea e de partea mea, băiatul meu riscă să mai piardă încă un an fără educație. Eu și mama mea am vorbit deja la Pitești cu o învățătoare ce este dispusă să îl ajute pe biatul meu să recupereze anii pierduți și, în funcție de evoluția lui, să facă materia din două clase într-una singură. Sunt pregătit să îl ajut cu tot ce îmi stă în putință, dar cu toate acestea, azi, sunt legat de mâini!” relatează fostul soț al Mirelei.

Citește mai multe despre acest caz șocant AICI 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În 2007, Mirela, fiica unui profesor universitar foarte cunoscut din Cuj, s-a căsătorit cu  Victor Cătălin Ghiță, actualul arhitect șef al Primăriei Pitești, an în care l-a născută pe Eduard, băiețelul acestora. După cei doi au divorțat Mirela obținând custodia întreagă a copilului.De atunci, povestește îngrozit tatăl copilul a început...

Preluat de la EVZ