Întrebat dacă liberalii sunt pregătiți să protesteze în stradă față de proiectul de modificare a Legilor Justiției, pe fondul invitației președintelui Klaus Iohannis de implicare civică, Ludovic Orban a precizat: “Vom apela la toate formele de opoziţie, legale şi constituţionale, inclusiv la forme de protest pe stradă. Partidul Naţional Liberal oricând poate să organizeze mitinguri, marşuri, demonstraţii”, potrivit Agerpres.ro.

Orban a făcut DEZVĂLUIRI despre RELAȚIA sa cu Iohannis. Cât de DES își vorbesc cei doi

Orban a subliniat faptul că a somat Guvernul să renunțe la modificarea legislativă a Legilor Justiției, imediat după votul negativ dat de plenul CSM.

“Am somat Guvernul să renunţe la modificarea legislativă, în special cele patru puncte împotriva cărora am luat poziţie încă din momentul anunţării proiectului de modificare a legilor justiţiei, care (…) arată de fapt o intenţie clară a partidului de guvernământ de a subordona puterea judecătorească, parchetele şi justiţia în ansamblu: numirea şefilor de parchete de către ministrul justiţiei, subordonarea Inspecţiei Judiciare tot către acelaşi ministru al justiţiei, încălcarea autonomiei procurorului de caz prin acordarea dreptului şefului ierarhic de a infirma rezoluţiile procurorului de caz nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie şi, în fine, a patra măsură, care presupune înfiinţarea unui departament special în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care să se ocupe de anchetele de corupţie ale magistraţilor”, a arătat Orban. 

Reacția Asociației Magistraților față de avizul negativ dat de CSM pe Legile Justiției: „A făcut una cu pământul toate propunerile”

În plus, liberalii au cerut demisia lui Tudorel Toader și au depus în acest sens o moțiune în Camera Deputaților, împotriva acestuia.

“Nu numai că îi cerem demisia, dar am şi depus o moţiune în Camera Deputaţilor împotriva ministrului justiţiei, exact pentru aceste patru puncte care arată cu siguranţă premeditarea în controlul politic asupra justiţiei. Restul sunt articole care sunt bune în proiectul ăla de lege”, a mai afirmat Orban

Orban îl PROVOACĂ pe Tudose: „Dacă e corect și cinstit, să-i demită pe Viorel Ilie, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Întrebat dacă liberalii sunt pregătiți să protesteze în stradă față de proiectul de modificare a Legilor Justiției, pe fondul invitației președintelui Klaus Iohannis de implicare civică, Ludovic Orban a precizat: 'Vom apela la toate formele de opoziţie, legale şi constituţionale, inclusiv la forme de protest pe stradă. Partidul Naţional...

Preluat de la EVZ