Alegerile germane au fost scutite de interferințe străine majore precum cele din SUA și Franța, dar există un risc ca alte țări să încerce să influențeze tratativele coaliției, potrivit unui înalt oficial al agenției interne de informații de la Berlin, informează Reuters.

Burkhard Even, directorul departamentului de contraspionaj al Departamentului de Verificare a Datelor cu Caracter Personal, a transmis că presa susținută de Rusia a răspândit propagandă măruntă, dar care nu a avut un impact semnificativ asupra vitanților germani.

”Alegerile parlamentare germane au fost scutite de atacuri majore, dar trebuie să subliniez că după scrutin asemenea încercări sunt posibile, de exemplu încercarea de discreditare a oficialilor sau de a afecta formarea unui nou Guvern german”, a spus Even în cadrul unei conferințe la Berlin.

În pofida acuzațiile, Rusia a negat implicarea în alegerile unor state străine.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU), formațiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 33%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, conform rezultatelor după numărarea voturilor din toate cele 299 de circumscripții electorale.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv