Ministrul a punctat, rând pe rând, ce se va întâmpla cu soarta  Inspecției Judiciare, de ce procurorii din au făcut front comun la votul de astăzi, dar și faptul că își dorește să înființeze o a treia structură care să aibă o competență specială care să facă urmărirea penală în cazul în care cei urmăriți sunt magistrații pentru a evita presiunile, temerile și derapajele din justiție.

Ministrul Toader a vorbit în interviul de la Antena 3 și despre rezultatele controlului Inspecției Judiciare la DNA. “Aștept și eu cu interes rezultatele controlului. Nu trebuia să-l primesc până când CSM nu-l discută și CSM trebuie să spună că este de acord sau nu cu rezultatele controlului. Adică, îl aprobă sau îl respinge. Este nefirescul la limite maxime. Este minunat! Cu alte cuvinte, contravenientul să fie de acord cu polițistul care-i dă amendă. Unde este măsura punitivă a sancțiunii?”, a precizat ușor ironic Tudorel Toader.


Inspecţia Judiciară A FINALIZAT RAPORTUL controlului de la DNA! MOMENT ZERO ÎN JUSTIŢIE. Breaking news


Reamintim că pe 4 iulie, Inspecția Judiciară publica planul de control pe anul 2017 la parchete, printre care și la Direcția Națională Anticorupție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La 17 iulie, Inspecția începea controlul la DNA privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de către conducerea Direcției. Ulterior s-a decis prelungirea verificării până pe 25 august, având în vedere că volumul de activitate real îl depășea pe cel previzionat de inspectori.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Ministrul a punctat, rând pe rând, ce se va întâmpla cu soarta  Inspecției Judiciare, de ce procurorii din au făcut front comun la votul de astăzi, dar și faptul că își dorește să înființeze o a treia structură care să aibă o competență specială care să facă urmărirea penală...

Preluat de la EVZ