Incendiul de la depozitul militar din zona Kalînivka în Ucraina a distrus armament și muniție în valoare de 800 de milioane de dolari, a declarat Ivan Vinnik, secretar al comisiei pentru securitate națională și apărare din Parlamentul de la Kiev, informează agenția de știri Tass.

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că 70% din muniția stocată în depozitul militar nu a fost afectată.

Peste 30.000 de persoane au fost evacuate, cel puțin doi oameni au fost răniți, iar spațiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul depozitului.

Depozitul din zona Kalînivka, regiunea Vinnița, se întinde pe o suprafață de 600-1.000 de hectare și este al doilea cel mai mare din Ucraina după cel din Balaklia, regiunea Harkiv.

Este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniții din Ucraina în cursul acestui an.

Momentan nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiului, însă autoritățile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv cea a unui act de sabotaj.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/ucraina-arme-si-munitie-in-valoare-de-800-de-milioane-de-dolari-distruse-dupa-un-incendiu-la-un-depozit-militar-42634.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/09/ucraina-arme-si-munitie-in-valoare-de-800-de-milioane-de-dolari-distruse-dupa-un-incendiu-la-un-depozit-militar-42634-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv