„Încă nu se înțelege pentru ce fapte am fost eu cercetată în acest caz”, a declarat Elena Udrea. „Eram ministru, sau ce calitate aveam?”, a adăugat aceasta.

„E un rechizitoriu prost făcut într-un dosar despre campania din 2014 și care, la final, a ajuns să fie restituit procurorilor. Sunt tot felul de victorii în dosarele acestea, care sunt redirecționate către anumite instanțe”, a mai spus Udrea.

„A fost un rechizitoriu prost făcut și la comandă. Au sperat că trimit dosarul pe „culoar” (cu referire la ceea ce fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a numit, în dezvăluirile sale, „culoarul justiției” – n.red.), de aceea ajunsese exact la același complet din Gala Bute. Dar până și ICCJ a refuzat să execute încă un ordin de a mă condamna. Ca urmare, după ce dosarul s-a plimbat de la ICCJ la CAB și invers. S-a decis retrimiterea la procuror, ca să precizeze ce faptă am făcut și în ce calitate. Că rechizitoriul se bate cap în cap cu ce crede ICCJ. Mă bucur că mai sunt și judecători curajoși și competenți care judecă după lege, nu după cum vrea Sistemul. Dosarele făcute la comandă încep să cadă”, a explicat fostul ministru, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei.

Despre dosarul Microsoft, Elena Udrea spune că, din 80 de persoane, s-au găsti doar patru „fraieri” care să fie condamnați.

„Eu nu am citit acest denunț (al lui Gabriel Sandu – n. red.). Până la urmă din acest dosar Microsoft, pornit cu mare tam-tam în prezidențialele din 2014, în care s-a spus că e cel mai mare dosar anticorupție, cu 80 de persoane, vedem că au fost arestați patru fraieri, lotul Dorin Cocoș. Miza a fost afectarea alegerilor în 2014. A fost implicat generalul Coldea și cred că și Ponta a avut implicarea sa, pentru de a-mi reduce șansele de a intra în turul doi”, a mai spus fostul ministru al Dezvoltării.

„După arestarea lui Cocoş au apărut pozele de la Paris. Îl înteleg pe domnul Sandu că este supărat și că acum încearcă să lovească pe toată lumea. Ce nevoie aveam eu să fac presiuni asupra lui Gabriel Sandu? Dosarul ăsta s-a judecat de trei ani şi se tot judecă”, a adăugat Elena Udrea.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„Încă nu se înțelege pentru ce fapte am fost eu cercetată în acest caz”, a declarat Elena Udrea. „Eram ministru, sau ce calitate aveam?”, a adăugat aceasta.„E un rechizitoriu prost făcut într-un dosar despre campania din 2014 și care, la final, a ajuns să fie restituit procurorilor. Sunt tot felul...

Preluat de la EVZ